Gå til hovedindhold

600.000 danskere skal have nye overenskomster - Fagbladet 3F følger udviklingen og giver dig overblikket.

Under sloganet "Sammen om OK20" forhandler 3F og de andre fagforbund for privatansattes overenskomster for mere end 600.000 danskere.
3F/kollage: David Eilertsen

OK20 - overenskomstforhandlingerne for mere end 600.000 danskere i private job - blev officielt skudt i gang 8. januar, hvor arbejdsgivernes og lønmodtagernes forhandlere satte sig ved forhandlingsbordet i Industriens Hus.

Først skal der landes en aftale for industriarbejderne, som samtidig kommer til at sætte en økonomisk ramme for de øvrige brancher, der skal have fornyet deres overenskomster.

Herefter går det slag i slag, når der skal forhandles overenskomst for bygningsarbejdere, chauffører, gartnere og landbrugsmedarbejdere, rengøringsfolk, tjenere og andre faggrupper under 3F’s store paraply.

Følg med i udviklingen her på siden, hvor Fagbladet 3F giver dig de nyeste opdateringer på forhandlingerne.

17. marts: Forlig på byggeriet

60.000 bygningsarbejdere får fornyet deres overenskomster med aftale mellem 3F Byggegruppen og Dansk Byggeri - forliget er dog stærkt præget af krisen med corona-virus, siger byggeformand.

16. marts: Jensens Bøfhus tættere på konflikt

Nye forhandlinger om en ny overenskomst mellem 3F og Jensens Bøfhus er igen endt uden resultat. Bøfrestauranten vil gennemføre lock-out på mandag.

Til gengæld er det lykkedes 3F PSHR og Dansk Industri at blive enige om en ny overenskomst for 4000 privatansatte i landets kantiner.

14. marts: Sammenbrud om hotel- og restaurations-overenskomst

Den kommende overenskomst for hotel- og restaurationsmedarbejdere vil formentlig blive omfattet af en mæglingsskitse.

13. marts: Forligsmanden udsætter konflikt med yderligere 14 dage

Arbejdsstandsninger kan nu tidligst træde i kraft i starten af april - vigtige brancher mangler stadig at indgå forlig.

11 marts: Knap 1.000 fiskere har fået ny overenskomst

Ny overenskomst i fiskeriet sikrer blandt andet 20 procent i pensionsindbetaling til alle - inklusiv lærlinge over 18 år, fem ugers ekstra sygeløn til fiskere med arbejdsskader og en lønstigning.

10. marts: 4.000 reddere har fået ny overenskomst

Reddere ansat ved private firmaer som Falck A/S og Responce har fået ny overenskomst, som blandt andet afskaffer forhadt rådighedsordning.

7. marts: Forhandlerne i byggeriet går hver til sit

Udsigten til en ny overenskomst i byggeriet er stadig tåget. Sådan lyder beskeden lørdag morgen efter en hel nat med forhandlinger.

- Desværre er vi fortsat meget langt fra hinanden, siger Claus von Elling formand for Byggegruppen i 3F.

Dansk Byggeri og 3F Byggegruppen mødes igen for at forhandle hos forligsmanden onsdag 11/3.

4. marts: Forhandlinger om grafisk overenskomst brudt sammen

Arbejdsgiverne og 3F/HK kan ikke blive enige om nye aftaler på Den Grafiske Overenskomst. Forhandlingerne fortsætter nu i Forligsinstitutionen.

4. marts: Byggeriet og Hotel og Restauration forhandler videre i Forligsen

Byggearbejderne og Dansk Byggeri forhandler fra onsdag eftermiddag og natten igennem for at komme nærmere et resultat. Samtidig får Hotel og Restauration at vide af forligsmanden, at de skal møde søndag 8. marts til videre forhandlinger i forligsinstitutionen, da der ikke er nok fremskridt mellem parterne.

3. marts: OK for landets mejeriansatte

Højere løn, tillæg til faglærte og tidligere pension til elever er nogle af forbedringerne i den nye aftale om overenskomst for medarbejderne på landets mejerier. Læs mere her.

28. februar: Forlig for anlægsgartnere

Knap 4.000 anlægsgartnere, greenkeepere og servicemedarbejdere inden for indendørsbeplantning har fået ny overenskomst. Læs om forliget her.

27. februar: Forlig på rengøringsområdet

Efter 28 timers intensive forhandlinger stemte et enigt forhandlingsudvalg en aftale for ansatte i rengøringsbranchen igennem. Den har fokus på flere timer, danskundervisning og social dumping. Se hovedpunkterne her.

26. februar

Landets godt 8.000 bybus- og rutebilchauffører har fået ny overenskomst, der sikrer ordentlige pauser og pausefaciliteter. Dertil kommer en lønstigning på mindst 2.200 kroner om måneden. Læs mere om aftalen her.

Samtidig fik 30.000 skraldemænd, godschauffører, lager- og terminalarbejdere, eksportchauffører og flyttemænd også ny overenskomst. Læs mere om den her.

24. februar

Spørgsmålene strømmer ind efter transportområdets gennembrudsforlig. Fagbladet 3F giver dig svarene med hjælp fra transportformand Jan Villadsen.

22. februar: Forlig for transportsektoren

3F Transport og Dansk Industri præsenterer ny overenskomst for transportområdet. Det står klart om aftenen fredag 21. februar, at man har nået en aftale.

Her ses forhandlerne fra begge sider anført af formand Jan Villadsen fra 3F Transport ved præsentationen.
Her ses forhandlerne fra begge sider anført af formand Jan Villadsen fra 3F Transport ved præsentationen. FOTO: Joachim Rode

Overenskomsten betyder, at månedslønnen for en 37 timers arbejdsuge stiger mindst 1.500 kroner over de næste tre år.

Dertil kommer 700 kroner om måneden via forhøjelsen fra fire til syv procent til hver enkelt ansattes særlige opsparing - også kendt som fritvalgskonto. Du kan læse om resten af resultaterne her.

21. februar: Forlig på emballageoverenskomsten

Godt 2.000 ansatte på Emballageområdet har fået nye aftaler om løn og arbejdsvilkår. Forliget lægger sig i kølvandet på Industriens Overenskomst med blandt andet en stigning til syv procent på fritvalgskontoen og tre ugers ekstra, lønnet barselsorlov til faderen.

20. februar: Forlig for 8.000 i møbelindustrien

Ansatte i træ- og møbelindustrien har fået en ny treårig overenskomst. Den læner sig op ad Industriens Overenskomst med stor stigning i fritvalgskontoen, øremærket fædreorlov og længere tid med løn under sygdom. Aftalen omfatter snedkere, ufaglærte og maskinsnedkere på virksomheder som PP Møbler, Carl Hansen og Tvillum.

17. februar: Forhandlinger på mejeriområdet bliver genoptaget

Mandag er der igen forhandlinger om en ny fællesoverenskomst til medarbejdere på landets mejerier. Forhandlingerne foregår mellem Mejeribrugets Arbejdsgiverforening på den ene side og fagforbundene 3F og NNF på den anden side.

- Hidtil har forhandlingerne været noget afventende, fordi vi dengang ikke kendte løsningerne på det store DI-område. Da vi fortsat mangler en ramme for normallønnen på transportområdet, vil der under mandagens forhandlinger blive lagt vægt på tekniske protokollater til næste rundes forhandlinger. Derfor bliver forhandlingerne mandag uden vores forhandlingsudvalg. Jeg forventer dog, at udvalgene vil med igen i næste runde, da disse forhandlinger kan blive de sidste, siger 3F’s topforhandler, Peter Møller Sjøgren.  

(Artiklen fortsætter under billedet)

14. og 15 november var repræsentanter fra 3F og NNF samt de forhandlingsudvalg på mejeriområdet samlet i Vejle.
14. og 15 november var repræsentanter fra 3F og NNF samt de forhandlingsudvalg på mejeriområdet samlet i Vejle. FOTO: Privat

18. februar: Nye forhandlinger på det grønne område

3F’s forhandlinger med Danske Anlægsgartnere om en ny overenskomst til landets anlægsgartnere, greenkeepere og servicegartnere fortsætter tirsdag.

- Vi har haft en supergod start med faneborg og mange fremmødte foran 3F’s forbundshus, da vi skulle i gang med forhandlingerne. På det efterfølgende møde med arbejdsgiverne havde vi en konstruktiv dialog, siger topforhandler Flemming Grønsund, der er forhandlingssekretær i Den Grønne Gruppe i 3F.

Der har også været forhandlinger om en ny overenskomst for folk, der arbejder hos boligforeninger. Samt forhandlinger for servicegartnere.

- Vi har læst forliget inden for industriområdet med interesse og bemærker, at der blandt andet gives bedre rettigheder ved sygdom og forældreorlov og en markant forhøjelse at fritvalgskontoen. Det er alle elementer, som vores grønne medlemmer har givet stort udtryk for at få styrket. Derudover er der også gode forbedringer for arbejdsmiljørepræsentanterne med rettigheder ved kurser og it-faciliteter, hvilket vi også finder positivt. Det kan også styrke forholdene for tillidsvalgte på vores områder. Det er noget af det, vi vil arbejde aktivt for på de kommende forhandlingsmøder, siger Flemming Grønsund.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Vi ønsker en forbedring af løn under sygdom og ved barsel, hvor vi har et loft over udbetalingen. Det er faktisk et af vores hovedkrav, siger 3F's topforhandler Flemming Grønsund, der delte en huskekage ud til forhandlerne fra Danske Anlægsgartnere.
Vi ønsker en forbedring af løn under sygdom og ved barsel, hvor vi har et loft over udbetalingen. Det er faktisk et af vores hovedkrav, siger 3F's topforhandler Flemming Grønsund, der delte en huskekage ud til forhandlerne fra Danske Anlægsgartnere. FOTO: Joachim Rode

12. februar 2020: Nu begynder byggeriets forhandlinger

Med et forlig på industriområdet er forhandlerne for byggesektoren nu klar til at sætte sig til bordet. Onsdag 12. februar skal formanden og næstformanden for 3F Byggegruppen, Claus von Elling og Palle Bisgaard, efter planen begynde forhandlingerne med arbejdsgiverorganisationen Dansk Byggeri.

Forhandlingerne om byggeriets overenskomster ventes at blive nogle af de sværeste forhandlinger under OK20.

9. februar 2020: Forlig på industriens område

Flere penge på fritvalgskontoen, mere ligestilling i forældreorloven og bedre vilkår for tillidsvalgte.

Det er nogle af de centrale elementer i de nye overenskomster for 230.000 ansatte i industrien. Den treårige aftale kom i hus søndag formiddag efter en slutspurt med et døgns uafbrudte forhandlinger i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København. Læs mere om aftalen her.

3. februar 2020: Forhandlinger på rengøringsområdet

Mandag eftermiddag mødes forhandlere fra 3F PSHR, DI og Dansk Erhverv for at starte de indledende forhandlinger om, hvordan arbejdet skal varetages og tilrettelægges i servicebranchen.

I 2018 arbejdede 72.700 mennesker med rengøring i den private sektor. 22 procent arbejder mindre end 10 timer pr. uge, samtidig med at andelen af mennesker, der har flere job, er steget til 14 procent. Det viser en rapport, som 3F PSHR har fået udarbejdet af AE. Og netop den problemstilling er central for Tina Møller Madsen, formand for 3F PSHR:

- Vi ønsker flere timer, man kan leve af, så man ikke skal have flere job for at betale sine regninger, siger hun

3. februar 2020: Forhandlinger på det grønne område

Mandag formiddag mødes 3F’s forhandlere med arbejdsgivere på det grønne område for at forhandle nye overenskomster for medarbejdere, der arbejder som anlægsgartnere, på golfbaner eller med indendørs beplantning.

3F’s topforhandler på området, forhandlingssekretær Flemming Grønsund, oplyser, at 3F i de kommende forhandlinger blandt andet vil arbejde for, at eleverne får fuld pension - altså 12 procent. At medarbejderne får en højere betaling under sygdom, barns første sygedag og under barsel. Samt at medlemmerne på deres fritvalgskonto får en højere indbetaling fra arbejdsgiverne, og at medarbejderne får større indflydelse på ordningen.

26. januar 2020: Buschauffører samlet til stormøde

1007 buschauffører var søndag samlet til stormøde i Odense Congress Center, og de råbte stop til dårlig tid til tissepauser og klargøring af busser på grund af stramme og urealistiske køreplaner og dårlige pause- og toiletforhold.

De mange chauffører har samlet sig omkring 3F’s landsdækkende kampagne “Tid til at trykke stop” mod dårlige arbejdsvilkår, der startede i 2018. Chaufførerne medbragte på stormødet klare krav og ønsker til både busselskaber, kommuner og til overenskomstforhandlingerne, der for nylig blev skudt i gang.

Baggrunde for kravene stod klart på stormødet, hvor chauffører fra landets regioner fortalte om arbejdsvilkårene. De berettede om en hverdag med forsinkelser, manglende tid til at spise eller tisse og frustrationer over manglende tid til at servicere passagererne - men også om sejre.

Formand for 3F Transport, Jan Villadsen, pointerede på mødet, at hovedtemaet i overenskomstforhandlingerne bliver et styrket arbejdsmiljø.

- Men vi kommer ikke til at aftale, hvordan et pauserum i Aalborg skal indrettes, når vi mødes med arbejdsgiverne om overenskomster. Vi kommer blandt andet til at diskutere løsninger i overenskomsterne om pauser og planlægning og anerkendelse af - og indflydelse til chaufførerne, sagde han.


19. januar 2020: OK20-stormøde for 3F’s bygningsarbejdere

Der blev sendt nogle utvetydige signaler, da 3F’s bygningsarbejdere søndag mødtes til stormøde i Odense Congress Center for at diskutere de forestående overenskomstforhandlinger.

- Vi er en kæde, og vi står sammen om vores krav. Hvis arbejdsgiverne ikke tager os seriøst og blankt afviser os, så må vi gå videre og bruge det næste trin i den danske model – så er det konflikt, lød det fra Thomas Strømsholt, der er formand for Stilladsarbejdernes Landsklub.

Det er især kravet om en højere mindsteløn, der får en del af 3F’erne til at vifte med konfliktkortet.

Claus von Elling, der er formand i 3F Byggegruppen, peger også på byggeriets mindsteløn som et område, der skal tages fat på.

- Vi har et problem med, at bundsatsen i vores overenskomster er gået hen og er blevet normallønnen for den udenlandske arbejdskraft, der kommer ind over vores grænser. Det forvrider fuldstændigt balancen mellem de danske og udenlandske bygningsarbejdere, og det skal vi have gjort noget ved, siger Claus von Elling.

Thomas Strømsholt, formand for Stilladsarbejdernes Landsklub.
Thomas Strømsholt, formand for Stilladsarbejdernes Landsklub. FOTO: Heidi Lundsgaard

14. januar 2020: Transportforhandlinger kickstartet

Dansk Industri (DI) og 3F Transport har officielt skudt forhandlingerne om nye overenskomster på transportområdet i gang. Det skete på et pressemøde hos DI i Industriens Hus på Rådhuspladsen.

Overenskomsterne mellem DI og 3F Transport på transportområdet omfatter 40.000 ansatte på 900 virksomheder, der er medlem af DI. 

De overenskomster sætter rammerne for de øvrige overenskomster på det såkaldte normallønsområde, der dækker cirka 150.000 ansatte, og her bliver lønnen besluttet centralt. I modsætning til industriområdet, som er toneangivende inden for minimallønsområdet, hvor den endelige løn fastsættes lokalt.

 Kim Graugaard, viceadministrerende direktør i DI. Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør i DI. Jan Villadsen, formand for 3F Transport. Flemming Overgaard, næstformand i 3F Transport. Karsten Kristensen, forhandlingssekretær i 3F Transport.
Fra venstre: Kim Graugaard, viceadministrerende direktør i DI. Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør i DI. Jan Villadsen, formand for 3F Transport. Flemming Overgaard, næstformand i 3F Transport. Karsten Kristensen, forhandlingssekretær i 3F Transport.

13. januar 2020: Tirsdag går transportforhandlinger i gang

3F Transport har været i gang længe med forberedelserne til OK20 med blandt andet medlemsmøder og indsamling af ønsker og forslag fra 3F-medlemmer i transportens forskellige brancher.

Den sidste finpudsning foregik i weekenden. 3F Transport med formand Jan Villadsen i spidsen holdt 10. og 11. januar en konference for at få de sidste papirer og overblikket på plads, før det går løs for alvor.

Det gør det tirsdag 14. januar klokken 10:30. 3F Transport mødes hos DI, hvor forhandlingerne om fornyelse af overenskomsterne på transportområdet bliver løbet i gang.

8. januar 2020: Industriforhandlinger skudt i gang

De gode tider er ved at være forbi. Derfor skal vi holde igen på lønnen for at kunne konkurrere med udlandet.

Nej, det passer ikke. Det går stadig ganske glimrende her i Danmark, og vi kan sagtens tage spenderbukserne på.

Sådan kan man, groft sagt, tegne fronterne op mellem arbejdsgivere og fagbevægelsen, der onsdag markerede det officielle startskud til forhandlinger om nye overenskomster for 230.000 ansatte i industrien.

Det skete ved et velbesøgt pressemøde hos DI i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København. Læs mere her.

Hovedforhandlerne påbegyndte onsdag overenskomstforhandlingerne for 230.000 ansatte i industrien. Fra venstre DI's Kim Graugaard og Lars Sandahl Sørensen, Dansk Metals Claus Jensen og formand for 3F Industri, Mads Andersen.
Hovedforhandlerne påbegyndte onsdag overenskomstforhandlingerne for 230.000 ansatte i industrien. Fra venstre DI's Kim Graugaard og Lars Sandahl Sørensen, Dansk Metals Claus Jensen og formand for 3F Industri, Mads Andersen. FOTO: Thomas Arnbo

 

Tidsplan for OK20:


FOTO: 3F