Gå til hovedindhold

Den kommende overenskomst for hotel- og restaurationsmedarbejdere vil formentlig blive omfattet af en mæglingsskitse.

I alt 10 dage har har parterne brugt på at forhandle en ny overenskomst, herunder fire dage under forligsmanden ledelse.
Arkiv: Joachim Rode

Forhandlingerne om en ny overenskomst for 65.000 hotel- og restaurationsmedarbejdere er brudt sammen.

Det fortæller forhandlingsleder for 3F, John Frederiksen, til Fagbladet 3F.

Forhandlerne fra 3F’s gruppe for Privat Service, Hotel og Restauration (PSHR) mødtes med arbejdsgiverorganisationerne Horesta og Dansk Erhverv lørdag morgen.

Et par timer senere gik de hver til sit:

- Det, der er buddet fra vores arbejdsgivermodpart, er, at vi alene kan tale om det, der er lavet på gennembrudsforliget. Det lever ikke op til de forventninger, vi havde på vores medlemmers vegne om, hvad der skulle sikre branchen og faget i fremtiden.

Hvad har corona-krisen betydet for forhandlingerne?

- Det er klart, at det her er en svær situation for alle, og jeg håber, vi kan finde et nyt tidspunkt til at forhandle, når det her er overstået.

Overenskomsten på hotel- og restaurationsområdet er en minimalløns-overenskomst og følger derfor den økonomiske ramme i gennembrudsforliget på industriens område.

3F ønskede garanti for lønstigning

Parterne har brugt i alt 10 dage på at forhandle, herunder fire under forligsmandens ledelse.

- Vi synes, at vi var kommet langt, men selvfølgelig var vi ikke endt i Forligsinstitutionen, hvis der ikke var nogle knaster, siger John Frederiksen.

Den store knast var en garanti for, at medarbejdere rent faktisk også kunne få den lønstigning, som John Frederiksen mener, ligger inden for gennembrudsforliget. Den kunne 3F ikke få, ifølge forhandlingslederen.

- Det betyder, at vi har sagt pænt nej tak, og derfor må vi betragtes som en del af den gruppe, der skal opsamles af et eventuelt mæglingsforslag.

Forhandlingerne begyndte 10. februar på Hotel Marriott. Det er første gang, at Dansk Erhverv har været en del af forhandlinger på hotel- og restaurationsområdet.