Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

"Vi slår din familie og dig ihjel, hvis du ikke holder dig væk". Sådan lød beskeden til et bestyrelsesmedlem i Århus Stilladsklub. Truslen kommer efter sidste uges ulovlige aktioner mod byggeplads.

Dødstruslen kommer oven på sidste uges aktioner ved en byggeplads på Åbyvej i Århus, hvor et ulovligt stillads og mistanke om ulovlig litauisk arbejdskraft fik stilladsklubben i Århus til ulovligt at pille stilladset ned.

Sidste uges ulovlige aktioner mod et ulovligt opført stillads i Århus, tog lørdag en alvorlig drejning.

Kim Rasmussen, bestyrelsesmedlem i Århus Stilladsarbejderklub, blev lørdag truet over telefonen af en engelsktalende mand.

- Manden, der ringede, sagde, at han kom fra den russiske mafia. Og at jeg skulle holde mig væk fra byggepladsen på Åbyvej ellers ville de slå min familie og mig ihjel, fortæller Kim Rasmussen.

Han havde ikke selv været med til sidste uges aktion, men har været i telefonisk kontakt med arbejdslederen Per Overgård og hans overordnede for at påpege ulovligheder ved stilladset.

Efter den truende opringning lørdag ringede han til arbejdslederen, men dennes besked var, at det, kunne han ikke hjælpe ham med.

Ulovlig aktion

Balladen kommer oven på sidste uges aktioner ved en byggeplads på Åbyvej i Århus, hvor et ulovligt stillads og mistanke om ulovlig litauisk arbejdskraft fik stilladsklubben til ulovligt at pille stilladset ned.

- Jeg kom først derned, da aktionen var afsluttet. Da jeg opdagede, at stilladset var pillet ned, sagde jeg selvfølgelig til mine kollegaer, at det, måtte vi ikke. De tog derud for at markere, at vi ikke finder os i, at der bliver stillet ulovlige stillads op, og for at snakke med nogle af litauerne, for at finde ud af om de var her på lovlig vis. Det gik så lidt over gevind, siger formanden for Stilladsklubben Thorkild Jansen

Rystet over udviklingen

Her til morgen var Kim Rasmussen stadig meget påvirket af situationen.

- Jeg er fuldstændig rystet, og det samme er min familie. Men det er vigtigt, at vi ikke lader os skræmme. Og hverdagen skal gå videre, siger han.

Og formanden for stilladsklubben er enig i den betragtning.

- I morges tog vi ned på byggepladsen og afleverede navne og telefonnummer på alle medlemmerne af klubben. Det er vigtigt for os at sende et signal om, at vi lader os ikke true, selvom det er skræmmende, Thorkild Jansen.

Sagen er desuden blevet meldt til Århus Politi.

3F ind i sagen

Også 3F's afdeling i Århus er her til morgen blevet inddraget i sagen. Man tager stærkt afstand fra klubbens ulovlige aktion, men vil gerne stille advokat til rådighed for Kim Rasmussen.

- Vi hjælper selvfølgelig gerne med advokatbistand, men samtidig er det vigtigt at understrege, at vi ikke bakker op omkring klubbens ulovlige aktioner, siger Knud Åge Rasmussen næstformand 3F's Århus afdeling i Transport, Logistik og Byg.

Det har ikke været muligt at få en kommentar af ejeren af ejendommen Niels Jørgen Aggesen.