Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Hver femte, der mistede dagpenge i januar, har hverken job eller modtager offentlig ydelse. Kun hver 10. har fundet arbejde, viser nye tal.

Hver femte af dem, der opbrugte deres dagpengeret i januar, fik hverken job eller nogen offentlig ydelse bagefter.

Nye tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen viser, at det kun er lykkedes for hver 10. at finde et arbejde. Hver femte er hverken i job eller modtager nogen offentlig ydelse.

Den særlige uddannelsesydelse er det, der holder hånden over den største gruppe af ledige, som mistede dagpengene i januar, viser tallene.

- Det er fint, at 40 procent kan få den særlige uddannelsesydelse. Men fordi ydelsen kun er midlertidig, så er det jo som at tisse i bukserne for at holde varmen, siger forretningsordfører for 3F, Morten Kaspersen.

Han vurderer derfor, at antallet af ledige uden dagpenge, der må klare sig for kontanthjælp eller slet ingenting, vil storme i vejret efter 1. juli og resten af efteråret, efterhånden som deres uddannelsesydelse udløber.

Hver femte får ingenting

A-kasserne har i månedsvis efterlyst disse tal, som viser, hvad der sker med de ledige, der mister deres dagpenge. Ikke mindst 3F, som har en stor andel af de ledige, der ryger ud af systemet.

- Jeg er glad for, at vi nu endelig får at vide, hvad der sker med folk. Og tallene er akkurat så bekymrende, som vi har frygtet, siger Morten Kaspersen.

Han hæfter sig især ved, at hver femte hverken har arbejde, eller får penge fra det offentlige.

- Filosofien om, at bare man mister sine dagpenge, så ryger alle folk i arbejde - den holder jo ikke. Det er kun et fåtal, der har fundet et arbejde. Det viser jo klart, at krisen ikke er ovre endnu, siger Morten Kaspersen.

Stor andel af 3F'ere

Ifølge Arbejdsmarkedsstyrelsens tal, var der i alt 5.068, der mistede dagpengene i januar. Heraf var 29 procent medlemmer af 3F. Derfor er mønstret for 3F'erne ikke afgørende forskelligt fra gennemsnittet: Dog får lidt flere af dem kontanthjælp og seniorjob, mens færre får SU. Tallene vil dog formentlig rykke sig noget, efterhånden som folk tilpasser sig.