Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Firma fra Polen havde det meste af omsætningen i Danmark, men prøvede ihærdigt at undgå dansk beskatning. Nu er entreprenøren dømt til at betale skat i Danmark. Regler sikrer fair konkurrence, siger brancheadvokat.

Den polske indehaver gav i retten modstridende oplysninger om virksomhedens forhold, og det har også ført til, at firmaet blev dømt til at betale skat.

En polsk entreprenør skal betale dansk skat af et overskud på 1,8 millioner kroner, som han har tjent i Danmark. Det har Københavns Byret afgjort.

Entreprenøren ville hive alle pengene hjem til Polen ubeskattet. Men dommen slår fast, at virksomheden har haft fast driftssted i Danmark og derfor skal betale skat her i landet.

Ifølge afdelingschef og advokat i brancheorganisationen Dansk Byggeri, Louise Dahl Krath Jensen, giver reglerne fin mening.

- Det sikrer fair konkurrence mellem danske og udenlandske virksomheder, at de bedømmes ens. Hvis de har fast driftssted i Danmark, skal de betale dansk skat, siger Louise Dahl Krath Jensen.

Dansk telefonnummer

Den polske entreprenør har på mange måder forsøgt at bevise, at han ikke skulle have haft fast driftssted i Danmark. Han slog på, at han kun kom op med sine folk for at løse opgaver.

Men Skat har fundet en række beviser for, at han havde større tilknytning til Danmark. Firmaet brugte blandt andet et dansk fastnetnummer.

Desuden havde firmaet lejet lokaler, hvor der stod “kontor” på kontrakten. Nogle af firmaets stempler var forsynet med det danske telefonnummer.

- På et tidspunkt er der så mange informationer, at man beordrer dansk beskatning, siger Louise Dahl Krath Jensen.

I den aktuelle sag spiller det ind, at det polske firma havde det meste af sin omsætning i Danmark.

- Virksomheder, som etablerer sig i Danmark, skal betale dansk skat. Vi er positive over for, at der bliver ført tilsyn med det, siger Louise Dahl Krath Jensen.

Forebygger omgåelse

Reglerne forhindrer også forsøg på omgåelse. En smart dansk entreprenør kunne måske finde på at sige, at hans firma faktisk ligger i Polen, så han ikke skal betale dansk skat af overskuddet.

- Men en dansk entreprenør, der arbejder i Danmark, vil ofte have et fast driftssted i Danmark, og derfor er reglerne ens for alle. Man skal betale skat ved det faste driftssted, hvor pengene er tjent, siger Louise Dahl Krath Jensen.

Den polske entreprenør udførte murer-, maler-, tømrer-, beton- og brolæggerarbejde. Han har anket dommen til Østre Landsret.