Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Virksomhed idømt bod på 450.000 kroner for brud på arbejdstidsreglerne. Desuden har de ansatte fået efterbetalt 570.000 kroner. Det er tredje bod på sygehusbyggeriet i Gødstrup.

OK Skandinavien har blandt andet udført betonarbejde i Gødstrup.
FOTO: Jens Bach

Den polske virksomhed OK Skandinavien skal betale en bod på 450.000 kroner. Det har en faglig voldgift afgjort.

OK Skandinavien får boden for at have brudt regler om arbejdstid. Overtrædelserne er sket på byggeriet af Region Midtjyllands nye supersygehus i Gødstrup. Det er tredje gang, at social dumping straffes på byggepladsen.

I to tidligere sager er det polske entreprenørfirma Calbud idømt bod. Samlet er det firma kommet af med 400.000 kroner i bod.

Sagen har kostet firmaet over en million

Den nye bod på 450.000 kroner faldt ved en faglig voldgift i København onsdag. Derudover har OK Skandinavien efterbetalt medarbejderne på pladsen et beløb på samlet omkring 570.000 kroner. Det skete før jul.

- Sagen har altså i alt kostet virksomheden mere end én million kroner, siger næstformand Jørgen Nielsen fra 3F Midtjylland i Herning.

OK Skandinavien er tidligere idømt bod på sygehusbyggeri i Aarhus.

Brud på reglerne om arbejdstid

OK Skandinavien har brudt overenskomsten, fordi de ansatte ikke har fået tillæg for overarbejde efter reglerne.

Arbejdstidsreglerne giver mulighed for, at de ansatte arbejder i 46 timer i nogle uger. Til gengæld skal de så afspadsere i andre uger. Dermed skal den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid havne på 37 timer over tre måneder.

- Med afgørelsen i voldgiften er det slået helt fast, hvordan reglerne skal tolkes, siger Jørgen Nielsen.

Konsulent Ib Mechlenborg fra arbejdsgiverorganisationen Dansk Byggeri deltog i voldgiften. Han tager afgørelsen til efterretning.

Ib Mechlenborg mener, at sagen først og fremmest har handlet om, hvordan en bestemt paragraf i overenskomsten skal forstås. Han ser ikke sagen som et spørgsmål om social dumping, men siger, at andre kan have en anden mening.

- Den samme uenighed kunne være opstået, hvis det var et sjak med danske arbejdere, der havde udført arbejdet, siger Ib Mechlenborg.