Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Midttrafik har oplyst Aarhus Sporveje, at deres chauffører ikke længere behøver at bære mundbind. Det skyldes, at chaufførerne er afskærmet af en plexiglasrude.

Buschaufførerne hos det aarhusianske busselskab Aarhus Sporveje behøver ikke længere bære mundbind, når de er på arbejde.
Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Buschaufførerne hos det aarhusianske busselskab Aarhus Sporveje behøver ikke længere bære mundbind, når de er på arbejde. Det har trafikselskabet Midttrafik oplyst busselskabet om, fortæller HR- og Kvalitetschef hos Aarhus Sporveje, Bjarne Larsen.

- Midttrafik har givet tilladelse til, at chaufførerne hos Aarhus Sporveje ikke skal bære mundbind, hvis de sidder bag afskærmningen af plexiglas. Men forlader de afskærmningen, skal de tage mundbind på, siger Bjarne Larsen.

Det er kun i bybusserne i Aarhus, at chaufførerne er beskyttet af plexiglas. Chaufførerne i de regionale busser skal derfor fortsat køre med mundbind. 

Stadig mundbind til rådighed

Bjarne Larsen tror dog, at mange chauffører fortsat vil bære mundbind. Også selvom det ikke længere er påkrævet.

- Vi bliver ved med at stille mundbind til rådighed. Jeg tror, mange chauffører vil blive ved med at bruge dem, fordi det giver tryghed. Men så længe alle passagererne har det på, så er chaufførerne afskærmet, siger Bjarne Larsen. 

At buschaufførerne ikke længere skal bære mundbind, glæder arbejdsmiljørepræsentant for buschaufførerne hos Aarhus Sporveje, Anita Nørgaard. 

- Jeg har kollegaer, der er blevet dårlige, fordi det er varmt, og folks briller dugger. Så det er rigtig dejligt, at vi ikke længere skal bære mundbind, siger Anita Nørgaard.