Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Amterne har mistet 131 mill. kr. i støtte til arbejdsmiljøet. Det vil ramme patienter, der må leve med risikoen for fejl, vurderer sundhedspersonalet på sygehusene.

Amternes nedskæring på det forebyggende arbejdsmiljø som følge af VK-regeringens arbejdsmiljøreform, kan få barske konsekvenser på sygehusene for såvel patienter som personalet.

Mens Arbejdstilsynet først lige er begyndt på at gennemgå arbejdsmiljøet på landets sygehuse, har amterne i lang tid forberedt sig på at spare penge på det forebyggende arbejdsmiljø.

Det skete få måneder efter, at regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale vedtog den nye arbejdsmiljøreform. Her fritog de amterne for medlemskab af bedriftssundhedstjenesten(BST) og skar samtidig 131 arbejdsmiljø kroner af statens tilskud til amterne.

Og ifølge fuldmægtig Kim Andreasen fra Amtsrådsforeningens forhandlingsafdeling, der tager sig af arbejdsmiljøet betyder det på nuværende tidspunkt: at to af landets amter har meldt sig ud af BST pr. 1.juli, mens fem fortsætter for egen regning og de sidste syv endnu ikke har taget stilling.

- Endnu er meget uafklaret, for generelt er det holdningen i amterne, at BST har gjort et fint stykke arbejde. Men 131 millioner kroner til arbejdsmiljøet er mange penge at miste. Og selv om amterne vil gøre alt for at opretholde det forbyggende arbejdsmiljø, kan det ikke udelukkes, at det vil få konsekvenser for det forebyggende arbejde med arbejdsmiljø, siger Kim Andreasen.

Fællestillidsmand. Det skader patienterne

Det er på arbejdsmiljøområdet på landets sygehuse, at de manglende 131 millioner kroner vil ramme hårdest.

For selv om det er svært præcist at sætte kroner og øre på, så går de fleste amtslige penge til BST dækning her.

Dansk Sygeplejeråd har tidligere rejst en skarp kritik over udsigten til sygehuse uden BST. Og har vurderet, at det vil give flere skader, blandt andet med forkerte løft, mere sygefravær og stress for dem der er tilbage. Alt i alt et øget pres på personalet, der vil give risiko for flere fejl på operationsstuerne.

En vurdering fællestillidsmand Claus Poulsen for cirka 400 portører og hospitalsmedhjælpere på Rigshospitalet er fuldstændig enig i.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at det her kommer til at gå ud over patienterne. Vi er kun mennesker, og når der ikke længere er nogle til at sætte fokus på nedslidning, så får vi voldsom meget sygdom, hvor resten skal rende stærkere og bliver endnu mere nedslidte og udbrændte.

Arbejdsmiljøet er presset

Rigshospitalet er en del af Hovedstadens Sygehusfællesskab med cirka 20.500 ansatte.

Og beslutningen er truffet. Pr. 1.juli nedlægges BST og de ansatte mister 12 arbejdsmiljøkonsulenter blandt andet ergo- og fysioterapeuter. Rådgivere som hidtil har hjulpet Claus Poulsen og kollegerne med at opretholde en fornuftig dialog med ledelsen om problemer i arbejdsmiljøet, som har sat fokus på arbejdsstillinger, hjælpemidler, senge som trak skævt og på det psykiske i en hverdag, der i forvejen er blevet mere og mere stresset som følge af andre besparelser.

- Vi er den faggruppe, der ligger nederst i hierarkiet. Så når sygeplejersker og andre bliver stressede, rammer det os ekstra hårdt. Der bliver sparket ned af, og selv om vi ikke er sarte er tonen blevet usædvanlig barsk. Det har BST flere gange sat fokus på. Det stopper. Vi får kun Arbejdstilsynet at henvende os til. Det er skandaløst i en grad man skal lede længe efter, siger Claus Poulsen.

Han fortæller, at de aktuelt står midt i en arbejdsnedlæggelse, fordi ledelsen endnu ikke har fulgt op på to kritiske BST rapporter, der fastslået at de ansatte i varemodtagelsen løfter og skubber mere end arbejdstilsynets anvisninger.