Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Står det til et flertal af tillidsfolk, skal det være slut med at ryge inden døre på arbejdspladserne. Det viser en rundspørge, lavet af Ugebrevet A4 .

Rundspørgen viser, at langt de fleste store virksomheder har indført en rygepolitik, men på halvdelen af arbejdspladserne er der ingen sanktioner, hvis reglerne brydes.

Står det til et flertal af tillidsfolkene, skal det være slut med at ryge inden døre på arbejdspladserne. Det viser en rundspørge, som Ugebrevet A4 har foretaget i bladets erhvervspanel, der består af 24 tillidsrepræsentanter fra 24 af de største private virksomheder herhjemme.

Resultatet af rundspørgen er, at 13 tillidsrepræsentanter vil forbyde rygning, mens ti siger nej til et forbud, og en enkelt svarer ved ikke. Fem af tillidsfolkene vil have forbud både inde og ude, mens 19 ikke er klar til at gå så langt.

Rundspørgen viser, at langt de fleste store virksomheder har indført en rygepolitik, men på halvdelen af arbejdspladserne er der ingen sanktioner, hvis reglerne brydes.

Op til virksomhederne

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) og LO foretrækker ligesom regeringen, at virksomhederne selv finder ud af, om der må ryges eller ej. Mogens Frederiksen fra LO, der er medlem af DA's og LO's fælles samarbejdsnævn, siger, at målet er, at LO-medlemmerne ikke bliver påtvunget et sundhedsskadeligt arbejdsmiljø.

Det mål kan i de fleste tilfælde nås ved hjælp af aftaler mellem arbejdsgivere og lønmodtagere. Dog er det nødvendigt med et rygeforbud i restaurationsbranchen for at beskytte de ansatte mod gæsternes røg.