Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 146 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 147 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 148 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).

Forretningsfrokoster spises mere indenhus end på restaurant på grund af krisen. Og det kan mærkes på kantinernes økonomi.

Kantiner og catering klarer sig bedre gennem krisen end kroer og restauranter. Det viser en ny undersøgelse fra arbejdsgiverorganisationen Horesta.

I krisetider bliver forretningsfrokosten oftere til en bid brød i kantinen.

Blandt andet derfor har kantiner og catering det bedre end kroer og restauranter. En ny undersøgelse fra arbejdsgiverorganisationen Horesta taler endda om fremgang i branchen.

- Vi er ikke så hårdt ramt, men vi er ikke gået helt ram forbi. Kunderne skærer ned på mødeservice og tillægsydelser, sparer på råvarer og så videre, siger divisionsdirektør Kræn Østergaard Nielsen, ISS Catering.

- Heldigvis har det ikke været slemt med afskedigelser hos os. Men vi må selvfølgelig følge med ned, hvis en af vores industrielle kunder afskediger 400 ansatte.

Vikarer fyret

Forenede Kantine Service, der driver cirka 25 kantiner, har ifølge direktør Per Krogh måttet fyre enkelte. Værst er det gået ud over firmaets vikarer - nemlig 13.

- Vi mærker, at folk er utroligt glade for at være beskæftigede i øjeblikket, så der er ikke brug for så mange vikarer ved sygdom, siger Peter Krogh.

Han vurderer, at kantinerne generelt er afventende.

- Jeg siger altid, at vi nødigt skulle gå glip af en god krise. I krisetider skabes jo innovation, og så må vi håbe på ordentligt brag bagefter.

100 nye ansatte

Fazer Amica, der driver cirka 150 virksomhedskantiner og personalerestauranter, har både flere kunder og større omsætning, oplyser direktør Morten Hammerich.

- Vi har en god vækstrate lige nu. Siden årsskiftet har vi ansat over 100 nye medarbejdere.

Morten Hammerich har også hørt om de interne påbud om at spise forretningsfrokost hjemme i stedet for at gå på restaurant.

- Men for os er det nu ikke nyt. Vore personalerestauranter tiltrækker nemlig gode kokke og restaurantchefer fra alacarte-branchen, så mange kunder har for flere år siden taget frokosterne hjem i eget hus.