Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Renovationsselskabet R98 får Fagbladets og SiD's pris som "Årets arbejdsplads 2002" for blandt andet succesrig integration af indvandrere.

Skraldemændene i R98 har nu deres egen fagforenings ord for, at de har en rigtig god arbejdsplads.

Torsdag kårede SiD og Fagbladet det københavnske renovationsselskab som "Årets arbejdsplads 2002". Over100 virksomheder deltog i konkurrencen efter indstilling fra Fagbladets læsere.

Især R98's indsats for at hjælpe ansatte med læse- og staveproblemer og integration af folk med anden etnisk baggrund end dansk blev fremhævet, da ledelse og tillidsfolk fik overrakt prisen af SiD's forbundsformand Poul Erik Skov Christensen.

Masser af virkelyst

- I forstår at inddrage medarbejderens ressourcer på en meget positiv måde, hvor de ansatte føler stor arbejdsglæde, masser af energi og virkelyst og lyst til at bidrage til virksomhedens udvikling. Når man tænker på, at jobbet som skraldemand ikke er et job, der har særlig stor valør, så er det bemærkelsesværdige resultater, I har opnået, sagde Poul Erik Skov Christensen.

R98 beskæftiger 340 skraldemænd - heraf har foreløbig 15 anden etnisk baggrund end dansk. Og indtil videre har 30 ansatte gennemgået kurser for læse- og stavesvage.

Rødder fra Nørrebro

- Vi har som virksomhed en forpligtelse til at tage et socialt ansvar. Prisen vil vi bruge til at lade vores erfaringer komme andre til gode, sagde administrerende direktør Niels Jørn Hahn.

Tillidsmand Palle Nissen var stolt og glad på egne og kollegernes vegne.

- Det er fortjent, vi får prisen. Vi vil bruge det som løftestang for arbejdsgivere og ansatte til at gå videre at det spor, vi har valgt, sagde han.

- De næste, vi tager fat i, er rødderne på Nørrebro, som vi vil give chancen for at få noget at stå op til om morgenen.

R98 fik også prisen for indsatsen på miljøområdet - både det ydre miljø og arbejdsmiljøet.

Ud over æren modtog R98 et kunstværk udført af maleren Søren Elgaard.

Andenpladsen i konkurrencen om "Årets arbejdsplads 2002" gik til Alfa Laval LKM i Kolding, mens Larsen Danish Seafood, Løgstør, fik en tredjeplads.

Det er 11. gang, SiD og Fagbladet uddeler prisen. Sidste år vandt Sydjyllands Postcenter i Fredericia.