Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Venstre siger nej til Kristeligt Folkepartis forslag om at begrænse konfliktretten – men kun i første omgang. Indgreb kan komme som led i lov mod eksklusivaftaler.

Kristeligt Folkeparti får næppe flertal for sit forslag om at begrænse konfliktretten over for virksomheder, som i forvejen er dækket af en overenskomst. Regeringspartiet Venstre vil ikke støtte forslaget, men åbner til gengæld mulighed for, at regeringen kommer med sit eget lovforslag i næste folketingssamling.

Venstres arbejdsmarkedsordfører Jens Vibjerg, siger til LO's ugebrev A4, at han grundlæggende er positiv over for forslaget, men at partiet har valgt at afvente arbejdet i det embedsmandsudvalg, som i øjeblikket er ved at kulegrave udbredelsen af eksklusivaftaler på arbejdsmarkedet og i erhvervslivet.

- Eksklusivaftaler hører naturligt sammen med konfliktretten, og vi vil ikke foregribe begivenhedernes gang ved at støtte Kristeligt Folkepartis forslag, siger han.

Det er dog en sandhed med modifikationer, at der er så tæt sammenhæng mellem eksklusivaftaler og konfliktret. Rent faktisk er det i dag forbudt at bruge konfliktvåbenet for at få en overenskomst med en eksklusivbestemmelse.

Udvalget skal være færdigt med sit arbejde til efteråret, og dermed er det ikke engang sikkert, at der bliver tale om den store forsinkelse i forhold til Kristeligt Folkepartis forslag, som lægger op til, at regeringen at fremsætte et lovforslag senest 1. november.

Det har hverken været muligt for sid.dk at få en kommentar fra Jens Vibjerg eller beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen.