Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Onsdag eftermiddag nedlagde bagageportørerne i Københavns Lufthavn ganske kort arbejdet. Det er tredje gang inden for kort tid, at lufthavnen har været ramt af strejke.

Arkiv / billedbureauet Ritzau/Scanpix

Arbejdsnedlæggelser er for tiden en hyppig gæst i Københavns Lufthavn.

For tredje gang inden for bare en uge nedlagde medarbejderne i SAS Ground Handling i lufthavnen onsdag arbejdet i kort tid.

- På grund af overenskomststridig arbejdsnedlæggelse hos bagagemedarbejdere hos SAS Ground Handling (SGH) kan der forekomme moderate forsinkelser hos de flyselskaber, der får håndteret bagage af SGH, skriver Københavns Lufthavn på sin hjemmeside.

Efter en kort tur i Arbejdsretten onsdag, er arbejdet dog genoptaget igen efter bare få timer. Det oplyser formanden for 3F Kastrup, Henrik Bay-Clausen, ifølge TV2 News.

Arbejdsretten har vurderet, at der er tale om en overenskomststridig nedlæggelse.

- Arbejdsretten kommer med kraftigt pålæg om at genoptage arbejdet, og det bliver med skærpet bod i udsigt, siger Henrik Bay-Clausen og tilføjer:

- Jeg tror, der bliver ro på, og at man går i arbejde. Jeg har ikke grund til at tro andet i hvert fald.

Også i slutningen af sidste uge nedlagde bagageportørerne i lufthavnen arbejdet to gange. Disse var ligeledes overenskomststridige og bundede i en strid om en vikar, der er ansat i et fire måneder langt vikariat i lufthavnen.

“Prøv at hør´ her”

Onsdagens korte arbejdsnedlæggelse kom i slipstrømmen af, at Berlingske i flere artikler har fortalt, hvordan vikaren, der er medlem af fagforeningen IDA, er blevet truet af kolleger i SAS Ground Handling.

Kollegerne ønsker, at vikaren melder sig ind i 3F, som organiserer de øvrige bagagemedarbejdere. Det fremgår af en lydoptagelse, som Berlingske er kommet i besiddelse af.

“Prøv at hør' her. Du retter dig efter vores lov herude,” kan man høre, at den ene af de to 3F-medlemmer sige på et tidspunkt.

Ifølge Berlingske.dk blev onsdagens strejke igangsat kort tid efter, at medarbejderen, der ikke er medlem af 3F, var mødt på arbejde igen. Han blev dog sendt hjem ganske kort tid efter ifølge samme medie.

Ikke 3F-metoder

Henrik Bay-Clausen har taget klar afstand fra brugen af trusler, som IDA-medlemmet i lufthavnen er blevet udsat for.

- Det er absolut ikke i orden at udsætte kolleger for trusler, som det desværre er sket. Det er ikke 3F’s måde at arbejde på. Jeg har noteret mig, at den pågældende, der er gået langt over stregen, efterfølgende har valgt at trække sig fra sine hverv i 3F, og at der er tale om en afsluttet personalesag, siger formanden for 3F Kastrup, hvor bagageportørerne er organiseret, ifølge en kort pressemeddelelse.

Ifølge lokalformanden skyldes nedlæggelsen af arbejdet ikke kun det omtalte fagforeningsspørgsmål.

- Det andet, der har bragt benzin på bålet, er, at nogen går rundt og filmer kolleger uden deres samtykke og uden at fortælle hvorfor, siger Henrik Bay-Clausen.

Han understreger, at optagelserne ikke er de samme som den omtalte lydoptagelse, men der er tale om skjult kamera på arbejdspladsen.

Ved sidste uges overenskomststridige strejker blev 56 flyafgange aflyst, og samlet set blev 6.000 passagerer berørt af aflysningerne.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) siger til Ritzau, at han ikke vil blande sig i den konkrete sag. Men han understreger, at der er frit valg af fagforening i Danmark.

- Først vil jeg understrege, at jeg ikke kan og heller ikke vil blande mig i konkrete tvister på en arbejdsplads.

- Det har vi et fagretligt system til at afgøre. Når det er sagt, så er reglerne jo sådan, at det står frit for enhver, hvilken fagforening vedkommende vil melde sig ind i, siger Hummelgaard i en skriftlig kommentar.