Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Nordsjællandsk ægtepar, der i Arbejdsretten er blevet idømt millionbod for løndumping, har ikke betalt regningen. Derfor har fogedretten i Hillerød nu bedt politiet om at tage fat i den kvindelige del af ægteparret, så sagen kan blive ført.

Hvis man ikke møder op i fogedretten, kan politiet rykke ud og anholde skyldneren.

Arbejdsretten har idømt et nordsjællandsk ægtepar en bod på 1,1 millioner kroner for underbetaling af ansatte i deres to firmaer. Sagen kører i fogedretten i Hillerød, fordi ægteparret ikke har betalt boden. Men nu har sagen taget en ny drejning, som betyder, at politiet rykker ud.

Boden er delt ligeligt mellem de to nu ophørte firmaer Foam Consult ved Grethe Grabow Hansen og JSH Trading ved ægtefællen Jørgen Svedstrup Hansen.

Grethe Grabow Hansen skulle have mødt i fogedretten i Hillerød 16. april. Men fogedretten fik en mail fra hendes advokat med en lægeattest, hvor der stod, at hun var sygemeldt 14 dage.

Ugyldig lægeattest

Lægeattesten var imidlertid ikke korrekt, og fogedretten skrev derfor tilbage til hendes advokat og bad om en korrekt lægeattest eller om, at de ringende til fogedretten og fik sagen omberammet.

Ingen af delene skete, og derfor er sagen afsluttet med en såkaldt politifremstilling.

Fogedretten i Hillerød oplyser, at de i den slags fremstillinger sender en kendelse til politiet om, at skyldner ikke er mødt op. Derefter har politiet mulighed for at anholde skyldneren, så sagen kan køre i Fogedretten.

Vi vil ikke hænges ud

Det fremgår af dokumenter fra Arbejdsretten, at begge firmaer i praksis blev drevet af Jørgen Svedstrup Hansen, Skævinge i Nordsjælland. Når man ringer til Foam Consults telefonnummer, er det også Jørgen Svedstrup Hansen, der tager telefonen.

- Jeg har ingen kommentarer. Vi har ingen interesse i at blive hængt ud i medierne, siger Jørgen Svedstrup Hansen, der tidligere har tilkendegivet, at han og hustruen er er lodret uenige i Arbejdsrettens dom. 

Boden blev idømt for underbetaling og brud på overenskomsten på en række punkter i deres to mindre transportfirmaer. Boden på de 1,1 million kroner svarer til den besparelse, som ægteparret opnåede ved at underbetale deres chauffører.

Det var 3F, der tilbage i december 2017 bad Fogedretten om at inddrive beløbet, efter at der i august 2017 var faldet dom i Arbejdsretten. I 3F’s Transportgruppe er forhandlingssekretær Kim René Busch ikke overrasket over sagens drejning.

- Under hele sagsbehandlingen følte ægteparret sig uretfærdigt behandlet, fordi de skulle følge love og regler. Derfor kommer det ikke bag på mig, at de heller ikke følger reglerne i retssystemet, siger han.