Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er klar til at se på, om der skal gives større bøder til arbejdsgivere, der ikke anmelder arbejdsulykker. Arbejdsmiljøpolitisk chef i 3F, Ulla Sørensen, håber, at der bliver sat handling bag ordene.

- Denne sag viser endnu engang, hvorfor det er helt afgørende for arbejdsmiljøet på de danske virksomheder, at der tegnes overenskomster, siger Ulla Sørensen, arbejdsmiljøpolitisk chef i 3F.
FOTO: Joachim Rode

Tusindvis af medarbejdere og ansatte på landets arbejdspladser og virksomheder kommer hvert år ud for en ulykke på jobbet. Uden at ulykken bliver anmeldt af den tilskadekomnes arbejdsgiver.

Det viser tal fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring og Arbejdstilsynet. I perioden 2003-2016 har der i alt været cirka 73.000 arbejdsulykker, som er blevet anmeldt af andre end arbejdsgiverne. Det svarer i gennemsnit til over 5.000 ulykker om året.

- Det er arbejdsgivernes utvetydige ansvar at sikre, at ulykkerne bliver anmeldt, slog beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) onsdag fast på et samråd  i Folketinget om arbejdsulykker.

Kun få får bøder

Her erklærede ministeren sig parat til at drøfte, om der skal gives større bøder til de arbejdsgivere, der ikke anmelder deres medarbejderes arbejdsulykker. Eller bevidst spekulerer i ikke at gøre det.

- Jeg er helt villig til at se på bøderne, når vi næste år skal forhandle om en ny arbejdsskadereform. Det er klart, at vi skal have fokus på de arbejdsgivere, hvor man tænker på, om de spekulerer i ikke at anmelde arbejdsulykker. Det kommer vi til at se på, sagde Troels Lund Poulsen.

Ud af de i alt godt 73.000 arbejdsulykker, der ikke er blevet anmeldt af arbejdsgiverne selv, er der i cirka 17.400 tilfælde tale om virksomheder, der har haft mere end én arbejdsulykke. Til sammenligning er der i årene 2013-2016 kun udstedt mellem 10-41 administrative bøder til arbejdsgivere for manglende eller for sen anmeldelse af en arbejdsulykke.

- Det er kun en lille del, som får en over snuden for ikke at følge loven, konstaterede arbejdsmiljøordfører Christian Juhl (EL). Han påpegede samtidig, at der kan være et stort mørketal i forhold til underrapportering af ulykker, da der ikke er overblik over, hvor mange udenlandske virksomheder, som undlader at anmelde det til de danske myndigheder, hvis deres ansatte kommer ud for en arbejdsulykke her i landet.

 

“Økonomisk forhammer”

Bøden for ikke at anmelde en arbejdsulykke er i udgangspunktet 5.000 kroner og i gentagelsestilfælde på 10.000 kroner.

Næstformand for beskæftigelsesudvalget, Bjarne Lausten (S), talte på samrådet for hårdere sanktioner mod de arbejdsgivere og virksomheder, der gentagne gange bryder loven og ikke anmelder arbejdsulykker. Det samme gjorde Marlene Harpsøe fra Dansk Folkeparti.

- Når den samme arbejdsgiver igen og igen misligholder sit ansvar for at anmelde en ulykke, er jeg ikke i tvivl om, at et økonomisk incitament kan have en betydning, sagde Marlene Harpsøe.

På Top 10 listen over de brancher, hvor flest arbejdsulykker er anmeldt af andre end arbejdsgivere, er halvdelen offentlige. Det faldt Karsten Hønge (SF) for brystet. 

- Hvor svært kan det være? Hvis man er leder af en offentlig institution, har man så ikke kapacitet til at forstå, at det skal anmeldes, hvis en medarbejder kommer ud for en arbejdsulykke. Hvad er det for et sprog, som vi skal bruge for at gøre os forståelige? Jeg tror, at der skal en økonomisk forhammer til for at få arbejdsgiverne til at forstå det, sagde Karsten Hønge.

3F: Nødvendigt at slå hårdt ned

I 3F håber arbejdsmiljøpolitisk chef, Ulla Sørensen, at politikerne sætter handling bag ordene.

- Jeg ser desværre en større og større tendens til, at arbejdsgivere spekulerer i at lade være med at anmelde medarbejdernes arbejdsulykker. I stedet beder de medarbejderne om at møde op på arbejdspladsen og lave kaffe eller fotokopiere i stedet for at melde sig syge. På den måde omgås arbejdsgiverne deres pligt til at anmelde arbejdsulykker, fordi medarbejderen på papiret ikke har sygefravær som følge af ulykken, siger Ulla Sørensen.

- Det er helt nødvendigt, at der fra myndighedernes hånd slås hårdere ned på arbejdsgivere, som ikke tager deres pligt til at anmelde arbejdsulykker alvorligt. Det er en på alle måder unfair opførsel, som først og fremmest rammer den skadelidte, der risikerer at miste retten til erstatning ved efterfølgende mén, men også de mange arbejdsgivere, som lever op til deres anmeldepligt og derved på papiret stilles dårligere, siger hun.