Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: field_partner i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).

Restauratører og Horesta forstår ikke, at restauranter får afslag af myndighederne på at hyre udenlandske kokke på beløbsordningen til 37.000 kroner om måneden. Minister lover at kigge på sagen, men 3F siger fra og frygter en ny åben dør for trafik af svindel i branchen.

Kinesiske Huashan Hong boede i et halvt år i baglokalet i en kinesisk restaurant. Her måtte han arbejde alle ugens syv dage i op til 12 timer ad gangen. På flere kinesiske restauranter har man udnyttet den såkaldte beløbsordning til at snyde og underbetale udenlandske kokke og deres ægtefæller. Det har ført til lovstramninger, men nu vil Horesta og DA have reglerne lempet igen.
Joachim Rode

Mens restaurationsbranchen oplever mangel på arbejdskraft, er det blevet for svært at hyre kokke fra udlandet på beløbsordningen.

Det mener restauratører, Horesta og DA (Dansk Arbejdsgiverforening), som nu vil have reglerne for at hyre kokke fra lande uden for Europa lempet.

- Man har strammet ordningerne så meget, at man fuldstændigt udelukker hotel- og restaurationsbranchen fra at bruge beløbsordningen, og lige nu straffer man alle, fordi der er nogle, der har snydt og bedraget med de her ordninger tidligere, siger Kristian Nørgaard Nielsen, politisk direktør i Horesta, til Børsen.

Det var Fagbladet 3F, der afslørede, hvordan kina- og sushirestauranter i Danmark udnyttede og underbetalte særligt kinesiske ansatte på beløbsordningen.

LÆS OGSÅ: Mistanke om menneskehandel: Kinesiske kokke bliver udnyttet på danske restauranter

Svindlen bestod blandt andet i, at restauranterne officielt betalte den lovbestemte fulde løn for én kok på 37.000 kroner, men i virkeligheden hyrede både kokken og en ægtefælle for samme løn – altså to for ens pris. 

Samtidig måtte de kinesiske ansatte ofte betale store pengebeløb tilbage til arbejdsgiveren, ligesom de begge måtte arbejde langt mere end fuld tid for lønnen.

Kokke bliver afvist på formodning om snyd

Afsløringerne førte til ændringer i lovgivningen, og inden for det seneste år har Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) haft mulighed for at afvise nye ansøgere, hvis myndigheden har en formodning om, at de ansatte ikke reelt får den lovpligtige løn på 37.000 kroner.

Det er denne “formodningsregel”, som Horesta især finder urimelig.

LÆS OGSÅ: To ansatte for éns pris: Kinesisk kok og hustru måtte arbejde syv dage om ugen på jysk restaurant

Ifølge en aktindsigt, som Børsen har søgt hos SIRI, har 220 arbejdsgivere i hotel- og restaurationsbranchen ansøgt om at få ansatte via beløbsordningen i 2021. 

Af dem har 211 fået afslag, mens ni har fået tilladelse. Det svarer til, at 96 procent får afslag. Og det er for stramt, mener Horesta, brancheorganisation for hoteller og restauranter.

- SIRI’s praksis er voldsom ødelæggende, og lige nu straffer man branchen dobbelt op. Vi har været massiv nedlukket på grund af corona, og når man så samtidig gør det så svært at hente kokke her til landet, så fjerner man eksistensgrundlaget for rigtig mange restauranter, siger Kristian Nørgaard Nielsen til Børsen.

LÆS OGSÅ: Otte ud af ti kokke på beløbsordningen arbejder på asiatiske spisesteder 

Samtidig påpeger DA, at der er op til fire måneders ventetid hos SIRI på at få godkendt en ansøgning om at ansætte kokke via beløbsordningen, og de opfordrer regeringen til at sætte fart under sagsbehandlingen.

Det får udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) til at love, at han vil se på, om rammerne for at få godkendt udenlandske kokke skal lempes.

- Der er blevet fusket med nogle af ordningerne, og derfor strammede vi reglerne. I nogle af de tilfælde, hvor der er givet afslag, er sagerne blevet anket, og derfor ved jeg også, at SIRI overvejer at justere deres praksis, siger han til Børsen.

3F: Vi skal stoppe trafik af snyd

Men det er en glidebane, som regeringen og myndighederne skal holde sig fra, advarer John Frederiksen, næstformand i 3F Privat Service, Hotel og Restauration.

- Vi har lært af “kineserkokke”-sagen, at beløbsordningen er virkelig let at omgå, og der er mange måder at omgå den på. I Danmark er vi nødt til at sætte en stopper for den trafik, siger han.

LÆS OGSÅ: Myndighed i ny rapport: Kinesiske kokke arbejder stadig illegalt i Danmark

John Frederiksen påpeger, at det er besynderligt, hvordan restauranter med meget lave priser, kan udbetale en høj månedsløn til deres kokke. 

- På den måde giver “formodningsreglen” faktisk meget god mening. Lavpris-restauranter hænger meget ofte sammen med lave lønninger, og det har formodningen imod sig, at de samme lavpris-restauranter har medarbejdere gående med en månedsløn på 37.000 kroner, siger han.

- Og det er bestemt ikke kun 3F, der siger det. Vi hører ofte branchens arbejdsgivere sige, at selv de overenskomstmæssige lønsatser er for høje, siger John Frederiksen.

Beløbsordningen blev i sin tid indført for at kunne lokke høj specialiseret og veluddannet arbejdskraft til Danmark inden for brancher, hvor lønningerne naturligt ligger langt over 37.000 kroner om måneden, bl.a. IT-professionelle og læger.

LÆS OGSÅ: Dominerer beløbsordningen: Hver 11. tilladelse går til en kinesisk kok

Alligevel tegner kokke fra asiatiske restauranter sig for en stor del af tilladelserne til at arbejde i Danmark på beløbsordningen.

Gennemsnitslønnen for en kok i Danmark ligger lige nu på omkring 24.000 kroner ifølge lønstatistik.dk.