Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Den nye rekrutteringsanalyse fra STAR viser overraskende et lille fald i antallet af forgæves rekrutteringer. Det er positivt overraskende, siger 3F-cheføkonom.

Virksomhederne har generelt ingen problemer med at skaffe arbejdskraft. Faktisk har der været en lille anelse færre rekrutteringer i foråret.

Mange overskrifter har det sidste halve år peget på, at nu var den helt gal: “Virksomheder mangler arbejdskraft”.

Men nu viser en ny, stor undersøgelse fra STAR (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering), at det slet ikke står så galt til. “Der er ikke generelle rekrutteringsproblemer på det danske arbejdsmarked”, hedder det fra STAR i undersøgelsen, som er langt den største af sin art herhjemme med over 14.000 deltagende virksomheder.

Faktisk viser tallene, at der ligefrem var en lille smule færre virksomheder, som ledte forgæves efter arbejdskraft i første halvår 2017, sammenlignet med året før: I foråret var der 15.400 forgæves rekrutteringer. Men sidste forår var der 15.600 forgæves forsøg på at finde arbejdskraft. Begge tal svarer til 0,6 procent af den samlede beskæftigelse.

Bedre end ved sidste højkonjunktur

3F’s cheføkonom Frederik I. Pedersen forklarer, at da vi sidst havde højkonjunktur i 2007 og 2008, var der langt større udfordringer for virksomhederne med at skaffe arbejdskraft.

- Nu er vi kommet ind i en ny højkonjunktur, og alligevel har virksomhederne relativt få problemer med at få arbejdskraft. Det er positivt overraskende, og der er endda en lille bitte nedadgående tendens, siger 3F’s cheføkonom Frederik I. Pedersen.

Han mener, det skyldes, at arbejdsstyrken er steget.

- Beskæftigelsen er vokset med 44.700 det seneste år. Så der mangler ikke hænder. Derimod kan der godt mangle kompetencer. Men dén udfordring kan regeringen og parterne løse nu i de igangværende trepartsforhandlinger, mener han.

Skal opkvalificeres

Også beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) nævner i sin kommentar til analysen, at der ikke er generelle rekrutteringsproblemer på arbejdsmarkedet, og så kommer han også ind på trepartsforhandlingerne.

- Vi har netop fremlagt en 2025-plan, som skal sikre, at vi også fremover har tilstrækkeligt med arbejdskraft og kapacitet til at sikre vores velstand. Derudover tager vi nu fat på forhandlingerne om voksen- og efteruddannelse med arbejdsmarkedets parter, så vi sikrer, at danskerne i højere grad bliver opkvalificeret til de job, som virksomhederne udbyder, siger ministeren i en skriftlig kommentar.