Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: field_partner i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: field_partner i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: field_partner i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).

Styrelsen for International Rekruttering og Integration godkender, at asiatiske kokke arbejder til en timeløn, der ligger langt under, hvad en kok tjener i Danmark.

Kiin Aps driver Michelin-restauranten Kiin Kiin restaurant, men driver også 11 andre restauranter, der blandt andet sælger takeaway, og hvor specialiserede kokke ser sig selv som billig arbejdskraft.
Joachim Rode

Særligt dygtige og erfarne kokke fra hele verden kan komme til Danmark for at være med til at udvikle den danske restaurantscene på én restaurant med et højt gastronomisk niveau. Så længe de ikke bliver betalt ringere, end en dansk kok ville være blevet.

Det er rationalet bag, at specialiserede kokke kan få arbejdstilladelse til Danmark under erhvervsordningen Særlige Individuelle Kvalifikationer.

Men den ansvarlige styrelse, der skal vurdere, om betingelserne bliver overholdt, godkender, at udenlandske kokke kan få en timeløn, der ligger langt under gennemsnitslønnen for en dansk kok.

Det viser ansættelseskontrakter og lønsedler for fire asiatiske kokke, der er ansat som specialiserede kokke ved michelin-virksomheden Kiin Aps.

LÆS MERE: Michelin-virksomhed henter asiatiske kokke på falske forudsætninger

Og ved den praksis risikerer myndighederne at være med til at opretholde et skævt lønforhold i Danmark, hvor danskere får én løn og udlændinge en anden, siger forsker i arbejdsmarkedsmigration Marlene Spanger fra Aalborg Universitet.

- Hvorfor kigger man ikke på, hvad en kok med samme erfaring og faglighed i Danmark ville tjene, spørger hun. 

Dansk kok tjener 176 kroner, SIRI godkender 138 kroner

I de fire ansættelseskontrakter står, at de specialiserede kokke ansættes 40 timer om ugen til en månedsløn på 24.000 kroner. Det betyder en timeløn på 138,4 kroner inklusiv tillæg, overarbejde og pension.

Men en faglært kok i Danmark tjente i 2019 i gennemsnit 176,6 kroner i timen inklusiv tillæg, overarbejde og pension, ifølge Dansk Arbejdsgiverforenings lønstatistik.

På en måned betyder det en lønforskel på 6.622 kroner, og over et år en forskel på knap 80.000 kroner.

Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) vil ikke stille op til interview med Fagbladet 3F, men skriver i et svar, at SIRI vurderer lønniveauet ved at bruge den lavestlønnende gruppe af kokke på landsplan i det såkaldte “nedre kvartil” som rettesnor. Her ligger timelønnen på 154 kroner i timen, og det betyder, at en fjerdedel af faglærte kokke i Danmark tjente under 154 kroner i timen i 2019.

For at vurdere om lønniveau og arbejdsforhold – og eksempelvis en timeløn på 138 kroner – lever op til betingelserne, kan SIRI også rette henvendelse til Det Regionale Arbejdsmarkedsråd, de såkaldte RAR-råd.  

Det er sket minimum 16 gange vedrørende specialiserede kokke siden 2016, oplyser SIRI – og en enkelt gang vedrørende en vurdering af en månedsløn på 24.000 kroner.

Det blev godkendt af Det Regionale Arbejdsmarkedsråd.

3F: SIRI har ikke styr på, hvad de laver

For John Frederiksen, næstformand i 3F’s gruppe for Privat Service, Hotel og Restauration, viser ansættelseskontrakterne, at der ikke er styr på kontrollen af de reelle arbejdsforhold for udenlandske kokke.

- Det er konkurrenceforvridende for de danske kokke, der er herhjemme og gerne vil have et arbejde, og det er konkurrenceforvridende for de restauranter, der ikke hyrer kokke fra udlandet og underbetaler dem, siger han.

- Der må gerne komme udenlandske kokke til Danmark, men det skal være på ordentlige arbejdsvilkår, der ikke underbyder de danske, siger han.

Godkender kontrakter med flere arbejdssteder

Samtidig har SIRI givet arbejdstilladelser på baggrund af kontrakter, hvoraf det fremgår, at kokkene vil arbejde på flere restauranter – på trods af, at SIRI selv oplyser, at en specialiseret kok kun kan få en arbejdstilladelse til én restaurant.

På de kontrakter, Fagbladet 3F har set fra Kiin Aps, optræder op til to restauranter samt formuleringen “og tilknyttede restauranter”.

I selve arbejdstilladelsen skriver SIRI, at den gælder til én restaurant.

På spørgsmålet om, hvordan SIRI sikrer sig, at arbejdet kun foregår ét sted, når Kiin Aps i sine kontrakter angiver flere steder, skriver SIRI, at arbejdsgiveren modtager et informationsbrev og en kopi af arbejds- og opholdstilladelsen. 

- Arbejdsgiveren bliver i informationsbrevet opfordret til at læse kopien af tilladelsen omhyggeligt igennem.

Minister: Måske skal vi have strammet endnu mere op

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) svarer ikke på, om han er enig i SIRI’s fortolkning af, hvornår betingelserne i loven er opfyldt.

Han skriver, at det er “godt, at vi får sat en lup på ordningen om særlige individuelle kvalifikationer”, og han vil ikke afvise, at der skal kigges nærmere på, om ordningen skal justeres.

Han henviser til, at SIRI fra årsskiftet har fået mulighed for at lave selvstændige, udgående kontroller netop for at slå ned på arbejdsgivere, der ikke opfylder betingelserne i erhvervsordningerne for udenlandsk arbejdskraft.

- Men det kan godt være, vi rent politisk skal have strammet endnu mere op på dette område, skriver Mattias Tesfaye.

Kokke har fire fridage om måneden

Fagbladet 3F har set de fire ansættelseskontrakter fra Kiin APS, efter fire kokke har fortalt om, at de føler sig som billig arbejdskraft frem for de specialiserede kokke, de er ansat som hos Kiin Kiin-restauranterne. 

- Vores chef sammenligner vores løn med den, vi kan få i Asien, og siger, at vi skal være taknemmelige, og det er ikke fair, siger en af kokkene.

LÆS MERE: Kokke bag Kiin Kiin: Har fire fridage på en måned

Siden 2016 har SIRI 88 gange givet tilladelse til, at en specialiseret kok kan arbejde for én restaurant under virksomheden Kiin Aps.

Fra 1. januar 2020 er det blevet muligt for alle danske restauranter og kantiner at hyre faglærte kokke fra hele verden, uden at de nødvendigvis skal være specialiserede. Faglærte kokke er nemlig kommet på SIRI’s såkaldte positivliste over stillinger, hvor der er mangel på arbejdskraft i Danmark.

LÆS MERE: Nu får udenlanske kokke nemmere vej til Danmark

Her lyder samme betingelse om, at løn- og arbejdsforhold skal være sædvanlige for samme fagområde, og her er det også SIRI og i sidste ende de Regionale Arbejdsmarkedsråd, der skal vurdere, om det stemmer.