Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Ledighedstallet i 3F er steget med over 1.000 på ét døgn. - Nu rammes også industrien, siger 3F's cheføkonom.

1.010 3F-medlemmer har mandag meldt sig ledige. I alt er ledigheden i 3F steget med 6.527 personer på kort tid. Både fra 3F's a-kasse og fra myndighederne kommer der nu daglige tal, der viser, hvordan det går aktuelt.
arkiv

Siden torsdag 12. marts, hvor krisen for alvor slog igennem på arbejdsmarkedet, er ledigheden i 3F steget med 6.527 personer. Alene det seneste døgn har 1.010 personer meldt sig ledige på Jobnet.

Det er 3F’s a-kasse, der dagligt måler antallet af a-kassemedlemmer, der er tilmeldt Jobnet som ledige.

Fyringerne har særligt ramt 3F’s PSHR-gruppe (Privat Service, Hotel og Restauration), Transport og Byggegruppen, men de senere dage er også Industrigruppen ramt, med nu over 1.000 flere ledige under nedlukningen.

3F’s cheføkonom Frederik I. Pedersen:

- Inden for hoteller og restauranter så vi hurtigt, at omsætningen gik bum ned, og vi så hurtigt en del fyringer. Transport og byggeri blev også ramt hurtigt, men det er først nu, vi ser, at også industrien rammes for alvor. Her har man måske haft nogle ordrer, der skulle være færdige, men så begynder man også at se nedlukninger her, siger han.

Ifølge Frederik I. Pedersen ser 3F-tallene ud til at vise en tendens til, at stigningerne i fyringerne aftager en lille smule. Eksempelvis var der over 1.600 fyringer mandag i sidste uge.

- Sådan kan det se ud. Men man skal selvfølgelig være meget forsigtig med at tolke noget på så kort tid, siger Frederik I. Pedersen.

Han tilføjer i øvrigt, at uden hjælpepakke ville antallet af fyringer have været højere.

Daglige tal

Det samlede antal af nytilmeldte ledige mandag var på næsten 6.000 personer. Det viser nye tal fra STAR (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering), som er begyndt at opdatere ledighedstallet hver dag.

Siden 11. marts er antallet af ledige på Jobnet steget med næsten med 27.700.

Også Fagbladet 3F er begyndt på daglig basis at vise det aktuelle antal af ledige. Du kan selv følge med på Fagbladet 3F’s hjemmeside. Siden nedlukningen satte ind, udgør 3F’s medlemmer omkring en fjerdedel af den samlede stigning i ledigheden.