Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 146 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 147 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 148 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: field_partner i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).

Den prestigefyldte Michelinguide interesserer sig ikke for, hvordan medarbejderne på de fine restauranter har det. Halvdelen har ikke overenskomst for sine ansatte, men det vil 3F vil nu sikre.

Kun seks ud af 11 restauranter i Danmark, der har Michelin-stjerner, har overenskomst for sine ansatte.

Kun seks ud af 11 Michelin-restauranter i Danmark har overenskomst for sine ansatte. Derfor vil 3F nu tage kontakt til de fem restauranter, der ikke har en aftale, så der kan komme ordentlige forhold for de ansatte.

For når maden er i top, skal forholdene for de ansatte også være det, mener Lone Søgaard Nielsen, formand for 3F Hotel & Restauration i København, der indrømmer, at det bliver svært at få alle restauranterne organiseret.

- To af dem er helt nye, og et par af de andre har vi før forgæves snakket med.

Hos arbejdsgiverne i Horesta er Michelin-restauranterne også højt på hvervelisten.

- Seks ud af 11 er ikke fuld succes, understreger formand Jan Laursen og forklarer, at der skal kigges nærmere både på overenskomsterne og på Horestas egne medlemstilbud.

- En ung og ambitiøs kok med fokus på stjernerne har nok 7-800 andre ting i tankerne, men selvfølgelig hører professionelle steder som Michelin-restauranterne efter vores mening hjemme i et overenskomstfællesskab, siger Jan Laursen.

God mad - dårlig arbejdsmiljø

Lone Søgaard Nielsen fra 3F Hotel & Restauration i København mener, at det er en fejl, at folkene bag Michelinguiden ikke også ser på, hvordan de ansatte der laver maden har det.

- Vi kunne ønske os, at det også blev et kriterium for udpegelsen, hvordan menneskene i køkkenregionerne og dem med tjenerbakkerne har det, siger hun.

Preben Rasmussen er tidligere formand for RestaurationsBranchens Forbund, der nu er en del af 3F.

- Den europæiske union af levnedsmiddelarbejdere har på et tidspunkt drøftet, at det også burde være et krav for at blive Michelin-restaurant, at det er en god arbejdsplads. Men det er en del år siden nu, og franskmændene er ikke til at hugge og stikke i.