Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Ny finanslov skal sætte ekstra ind mod fusk og social dumping. Det sker med fem punkter, der øger krav til og kontrol med arbejde i Danmark. 3F’s formand roser regeringen for at tage ansvar på vigtigt område.

Forbundsformand Poul Erik Skov Christensen roser regeringens udspil mod social dumping.

Mere kontrol, højere bøder, bedre indsats.

Regeringen lægger op til en stram finanslov. I hvert fald når det gælder indsatsen mod fusk, social dumping og misbrug af udenlandsk arbejdskraft.

Det fremgår af et udspil, regeringen har præsenteret. Det indeholder fem punkter, der skal skærpe indsatsen mod social dumping. Og det er en del af regeringens udspil til næste års finanslov.

3F: Glæde over ansvar

Udspillet lægger op til, at SKAT, politi og arbejdstilsyn skal forstærke deres fælles indsats. Og så vil regeringen sikre bedre brug af arbejdsklausuler. Samtidig skal der samarbejdes bedre med myndigheder i andre lande. Og så vil regeringen bruge 15 millioner om året til kontrol af udenlandske lastbiler, der kører piratkørsel.

I 3F er forbundsformand Poul Erik Skov Christensen glad. Han peger på, at regeringen allerede har taget en række vigtige initiativer, der nu udbygges.

- Det glæder mig meget, at spørgsmålet om social dumping bliver ved med at være et stærkt fokusområde for regeringen, siger Poul Erik Skov Christensen, der roser regeringen for at tage ansvar.

Stort problem til livs

3F har længe peget på, at der er store problemer med virksomheder, som ikke har aktivitet uden for Danmarks grænser, men formelt har registreret sig i et andet EU-land, fordi de vil undgå dansk kontrol mod social dumping.

- Det er et meget stort problem, som regeringen nu forsøger at komme til livs. Der er ingen tvivl om, at det er den helt rigtige vej at gå, når det handler om virksomheder, der bevidst forsøger at snyde i Danmark, siger Poul Erik Skov Christensen.

Regeringen peger på, at social dumping er en udfordring, der betyder at man snyder:

  • fællesskabet for skatteindtægter

  • arbejdstagere for rettigheder

  • ledige danskere for job

  • de mange virksomheder, der gerne vil følge reglerne og sikre ordentlige vilkår