Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).
TEMA
Slidt ned
TEMA
Slidt ned

Den daglige tour de force bag vogn, gulvmaskine og støvsuger slider på 47-årige Jeanette Svenningsen.

Selvom 47-årige Jeanette Svenningsen går til styrketræning hver uge og er opmærksom på, at gulvmaskinerne skal køre korrekt, kan hun mærke de mange skridt fra rengøringsarbejdet i kroppen.
Claus Bech

Seks baderum skal støvsuges og vaskes, toiletter skal gøres rene, tre haller skal fejes hver dag… Det bliver til mange skridt for den 47-årige rengøringsassistent Jeanette Svenningsen, der gør rent i Sorø Hallerne:

- Jeg går mellem 8 og 14 kilometer hver dag, og det er altså med vogn, gulvmaskine eller støvsuger.

I seks et halvt år har hun haft jobbet, og hun er glad for det:

- Her er altid glade børn, og jeg har super gode kolleger - det er alfa og omega.

Men det er også et hårdt arbejde. Fødderne kommer op derhjemme en halv eller en hel time, så snart hun har fri, og nogle gange bliver det også til en lur.

- Kommunen er heldigvis god til at stille alle hjælpemidler til rådighed. Men du går stadig og laver de samme bevægelser hver dag. Og jeg har jo ikke pauser, hvor jeg “bare kan lave noget andet”. Vi har en arbejdsplan, der skal følges til punkt og prikke hver dag, siger Jeanette Svenningsen, der først kan se frem til at gå på pension som 70-årig.

Hun går til styrketræning hver uge og tænker dagligt over, at gulvmaskinerne skal køre korrekt, mopperne indstilles nøjagtigt og så videre.

- Hver eneste dag prøver jeg at belaste kroppen så lidt som muligt, men jeg kan sagtens mærke arbejdet i kroppen allerede nu. Og jeg tror ikke på, at jeg kan arbejde med rengøring, indtil jeg fylder 65. Så skal jeg da vist have rollator med, griner hun.