Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 146 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 147 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 148 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: field_partner i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).

Unge der er ved at uddanne sig til tjenere risikerer at miste vigtig oplæringstid om aftenen på grund af ny lov. 3F og Horesta ønsker ændringer med det samme.

Ny lov, der træder i kraft 1. juli, risikerer at begrænse unge tjenerelever i deres uddannelse.

Når sommerferien skydes i gang 1. juli, træder samtidig en ny lov i kraft, som risikerer at spænde ben for unge tjenerelevers uddannelse.

Loven skal tillade unge helt ned til 15 år at servere alkohol på restaurationer. Det har før været forbudt, og både eksperter og 3F var imod lovændringerne.

Men den nye lov risikerer nu at ramme unge tjenerelever, der er under 18 år, og som normalt må arbejde - som en del af deres uddannelse - helt frem til 24.

For den nye lov kræver nemlig, at tjenerelever under 18 år skal forlade restaurationslokalet klokken 22. Og det uanset om gæsterne, som de betjener, er færdige med at spise eller ej.

Appel i fælles brev: Ret op

I et fælles brev med arbejdsgiverforeningen Horesta appellerer 3F nu til erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) om at få det dilemma bragt i orden:

- Restauranterne risikerer at måtte indkalde nyt personale klokken 22 til at forestå den sidste servering, afregning og klargøring af restauranten til næste dag. Det er meget uhensigtsmæssigt. Og så vil det da blive endnu sværere at finde praktikpladser til de unge. Det er i forvejen svært i dag, siger Thorkild Holmboe-Hay, konsulent i 3F Privat Service, Hotel & Restauration. Han tilføjer:

- Tjenerelever skal naturligvis under praktikperioden kunne oplæres i hele faget. Og dermed også i det at lukke en restaurant. Det er jo det, de skal kunne, så snart de får deres første job. Der kan ikke være tvivl om, at det er en fejl fra ministerens side, siger Thorkild Holmboe-Hay.

Forkert vej at gå

Også i Horesta anser man det hele som noget rod, der skal rettes op på. Politisk direktør Kirsten Munch Andersen siger:

- Hotel- og restaurationsbranchen er en mulighed for at få hænderne i sving for de unge, der er skoletrætte. Og det her rammer netop de helt unge, som ønsker at blive tjenerelever. Så man afgrænser dem fra en uddannelsesmulighed og branchen fra at få elever. Det er en helt forkert vej at gå, siger Kirsten Munch Andersen.

Hendes opfordring er, at der rettes op med det samme.

- Jeg håber meget, at de erkender, at det er en fejl, og at ministeren stiller sig velvilligt over for at finde en løsning her og nu for de elever, der kommer i klemme, siger Horesta-direktøren.