Gå til hovedindhold

Fjerkræslagteriet HKScan øger beredskabet, i fald mange af de ansatte skulle blive syge.

Corona-krisen har øget salget af kyllingekød, og hvis den større afsætning fortsætter, kan der måske også være basis for flere job på fjerkræslagteriet i Vinderup. Arkivfoto: HKScan

I de næste dage kommer der brev til nogle af de midt- og vestjyske virksomheder, som har fyret ansatte under corona-krisen. Henvendelsen kommer fra fjerkræslagteriet HKScan, som vil udbygge sin jobbank og derfor opfordrer afskedigede til at skrive sig op. Det sker blandt andet for at sikre beredskabet.

Salget af kyllingekød er steget 10-20 procent under corona-krisen, og HKScans store slagteri i Vinderup mellem Skive og Holstebro er en vigtig del af fødevareforsyningen til danskerne.

- Man ved aldrig, hvad der kan ske med antallet af smittede. Hvis vi pludselig skulle få mange syge, er det vigtigt, at vi har reserver, der kan sættes ind i slagtningen, siger 3F-tillidsrepræsentant Ditlev Baunsgaard fra HKScan.

Får også brug for ferieafløsere

Virksomheden beskæftiger samlet 700 i Vinderup og på pakkeriet Skovsgaard i Nordjylland. HR-direktør Marianne Boe Madsen siger, at virksomheden i den nuværende situation også gerne vil vise et socialt ansvar ved at stille job til rådighed for fyrede medarbejdere i hårdt ramte brancher.

- Vi ved desuden, at vi får brug for omkring 150 afløsere til sommerferien. Dem kan vi også ansætte fra jobbanken, hvis mange skriver sig op nu. Det er stillinger på 3-12 ugers varighed. Men det er med mulighed for forlængelse, hvis det stigende salg af kyllingeprodukter fortsætter, fortæller Marianne Boe Madsen.

Hun går i de næste dage også på hjemmeside, Facebook og andre sociale medier for at fortælle om jobbanken.

Landmænd også afhængige af stabil slagtning

HKScan har som fødevarevirksomhed en grundlæggende høj hygiejne og sikkerhed. Foranstaltningerne er øget yderligere under corona-smitten. Det sker blandt andet med opdeling i hold, hvor medarbejderne ikke møder hinanden. Derudover er der indført adgang forbudt for gæster.

- Ingen ved, hvordan den nye corona-virus opfører sig. De landmænd, der leverer kyllinger til os, er også afhængige af, at vi kan slagte.

- Derfor vil vi gerne have flere i jobbanken, siger Marianne Boe Madsen.