Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Byens Køkken i Odense er ét af tre offentlige storkøkkener, der har fået en særlig pris for at gå all in med økologi. - Det er et farvel til dåseåbneren og goddag til fagligheden, lyder det fra 3F.

Byens Køkken i Odense har fået en pris for sin indsats for økologi.
Arkiv / Billedbureuaet Scanpix

“Kæmpe stort tillykke - og tak for hjælpen.”

Sådan stod der i den SMS, som den 36-årige kok Regitze Johansen modtog fra sin leder tirsdag eftermiddag.

3F’eren Regitze Johansen er nemlig én af de knap 90 ansatte hos Byens Køkken, som nu har fået en pris for at gøre en helt særlig indsats for økologien.

Byens Køkken leverer mad til over 2.000 ældre og handicappede i Odense hver dag. Og tirsdag modtog storkøkkenet så prisen “Økologiske køkkenroser” sammen med tre andre offentlige køkkener.

Køkkenroserne er en pris, som Landbrug & Fødevarer står bag, og hvor 3F, FOA og Kost- & Ernæringsforbundet er med i juryen. Den gives hvert år til ildsjæle i offentlige køkkener, der kan inspirere andre inden for økologi.

Super fedt at arbejde med

- Det er så sejt, at det arbejde, vi gør, nu bliver anerkendt, siger Regitze Johansen, der har arbejdet i Byens Køkken de sidste fire år.

Mellem 60 og 90 procent af de råvarer, køkkenet benytter, er økologiske. Og 30 procent er produceret lokalt på Fyn og øerne. Og Regitze Johansen er rigtig glad for, at det er sådan.

- Vores kummefryser er jo stort set tom. Vi bruger næsten kun friske råvarer, og det er super fedt at arbejde med. Det er virkelig meget skønnere at snitte friske gulerødder end at hive ting op af fryseren, siger hun.

Ved prismodtagelsen tirsdag, der foregik på Hindsgavl Slot, sendte lederen af Byens Køkken, Jette Eggers, da også en stor hilsen til sine ansatte:

- Jeg er helt vildt stolt på mine medarbejderes vegne, for jeg kan jo ikke gøre noget eller få noget til at ske uden dem.

De rykker

Forhandlingssekretær i 3F’s Offentlige Gruppe, Hanne Gram, er med i den jury, der har udpeget årets vindere. Hun er heller ikke i tvivl om, at Byens Køkken kan noget helt særligt:

- De har fokus på at give borgerne en sund og næringsrig kost. De efteruddanner medarbejderne, og de har fokus på lokale producenter og miljø. Økologi betyder også, at det ikke er dåseåbneren, der kommer i brug, men fagligheden. Byens Køkken viser virkelig, at man kan flytte noget med økologien, hvis man vil, siger Hanne Gram.

Byens Køkken vandt i kategorien “Central- og hospitalskøkkener”. De tre andre modtagere af årets økologiske Køkkenroser var Æblehuset i kategorien “Daginstitutioner”, Virklund Plejehjem i kategorien “Plejehjem og sociale institutioner” samt Gasværkvejens Skole i kategorien “Skoler og uddannelser”.