Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Nu går forhandlingerne om en ny overenskomst til tjenere og kokke i gang.

Overenskomstforhandlingerne på hotel- og restaurationsområdet går i gang.
FOTO: Polfoto

Med søndagens indgåelse af industriens overenskomst kan forhandlerne på andre områder nu trække i arbejdstøjet.

I den kommende uge skal der derfor forhandles en ny overenskomst på plads på hotel- og restaurationsområdet. Forhandler og næstformand i 3F Privat Service, Hotel og Restauration John Frederiksen er klar. Der skal først og fremmest fokus på uddannelse.

- Vi skal gå nye kreative veje for at få løftet behovet for efteruddannelse. Vi skal kvalificere arbejdskraften og sikre flere faglærte, siger John Frederiksen, der gerne ser, at tillids- og arbejdsmiljørepræsentanterne får en mere fremtrædende rolle.

- Blandt dem skal der udpeges nogle uddannelses-ambassadører, der kan sætte skub i mere uddannelse, siger John Frederiksen. 

Stuepigernes arbejdsmiljø skal under lup

Derudover skal der, ifølge John Frederiksen, fokus på, hvordan 3F og arbejdsgiverne i Horesta i fællesskab får undersøgt arbejdsforholdene i housekeeping.

- Vi vil gerne have en større viden om eventuel nedslidning, tunge løft og om det psykiske arbejdsmiljø blandt stuepigerne. Det håber vi, arbejdsgiverne også er interesseret i at få belyst, siger John Frederiksen.

De to parter starter forhandlinger tirsdag.