Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: field_partner i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).

Der skal mere kontrol med restaurationsbranchen, så rumænere ikke kan blive betalt 20 kroner i timen for over 70 timers arbejdsuger, mener Horesta. Ministeren må forklare sig, siger 3F, der nu vil bede om et møde.

De tre rumænere Andrei, Sebi og Madalin har oplevet at blive underbetalt på flere danske restauranter, der serverer kinesisk buffet eller sushi. Står det til 3F og Horesta må ministeren komme med en løsning, der gør, at brodne kar i restaurationsbranchen ikke med held kan dumpe lønnen og udnytte udlændinge, mens resten prøver at klare sig på ordentlige vilkår.
Karsten Østergaard

Hvis restauranter skal stoppes i at udnytte sårbare ansatte som rumænere på kinesiske restauranter, så skal der mere kontrol og flere straffe til.

Det mener Pia E. Voss, der er konstitueret administrerende direktør i Horesta, hotel- og restaurationsbranchens interesseorganisation. 

Hun kan ikke forstå, at visse restauratører kan finde på at aflønne deres ansatte med så små lønninger, som kina- og sushirestauranter giver til rumænske ansatte.

- Det er langt fra det normale lønniveau i branchen. Jeg kender ingen voksne, der vil arbejde til 20-30 kroner i timen, siger Pia E. Voss.

LÆS OGSÅ: Rumænere arbejdede 72 timer om ugen på kina-restaurant: - Man føler sig ikke som et menneske

Hun påpeger, at det ikke kun rammer rumænerne, når arbejdsugen er over 70 timer lang, og lønnen er lav.

- Den slags sager sender et rigtigt kedeligt signal i en situation, hvor branchen mangler arbejdskraft. Og det skader de mange virksomheder, der bruger mange kræfter på at tiltrække arbejdskraft på sædvanlige vilkår, siger hun.

- Man får skabt en helt skæv og uheldig konkurrencesituation mellem dem, der overholder reglerne, og dem, der ikke gør, siger Pia E. Voss.

Horesta: Myndigheder må træde til

Reaktionen kommer, efter Fagbladet 3F har afsløret, hvordan rumænere bliver udnyttet og underbetalt på kinesiske restauranter landet over.

Her må rumænerne arbejde for ned til 20 kroner i timen i 12 timer om dagen og kun have én fridag hver anden uge.

Politiet og Skattestyrelsen kender til problemet, men kan ifølge dem selv ikke gøre så meget, da rumænerne er EU-borgere og dermed kan arbejde lovligt i Danmark på trods af underbetaling.

LÆS OGSÅ: Rumænere udnyttes og underbetales på kina-restauranter over hele landet 

Men det er ikke godt nok, mener Horesta, som efterlyser mere kontrol og flere straffe til dem, der ikke kan leve op til loven.

- Overholder restauranterne for eksempel ikke reglerne om arbejdstid, hviletid, skatteindeholdelse og udstedelse af lønsedler, så er det simpelthen vilkår, der er i strid med lovgivningen, siger Pia E. Voss.

- Indsats overfor sådanne sager sker gennem offentlige kontrolinstanser, der sikrer, at reglerne bliver overholdt, siger hun.

3F: For nemt at udnytte ansatte på restauranter 

Også Tina Møller Madsen, gruppeformand i 3F Privat Service, Hotel og Restauration, ærgrer sig over, at rumænske ansatte kan blive så underbetalt på danske restauranter.

- Jeg bliver virkelig vred. Det er jo forfærdeligt. Og jeg tænker, hvordan kan man som arbejdsgiver få sig selv til at behandle andre mennesker sådan?

- Det er helt tydeligt for enhver, at de nuværende regler for at hente udenlandsk arbejdskraft til Danmark ikke er gode nok. Heller ikke reglerne for EU-borgeres, som der er tale om her, ophold og arbejde i Danmark, siger hun.

Netop nu råber servicebranchen efter udenlandske hænder, der kan sætte gang i restauranter og hoteller igen. 

Derfor undrer Tina Møller Madsen sig over, at servicebranchen ikke råber lige så højt, når snakken falder på, hvordan vi behandler de udlændinge, der allerede er her.

- Vi står nok engang med afsløringer om, hvordan vi behandler udenlandsk arbejdskraft i dele af restaurationsbranchen, mens branchen i øvrigt råber på mere udenlandsk arbejdskraft. Det hænger slet ikke sammen. Vi bør som branche slet ikke have adgang til udenlandsk arbejdskraft, før vi har bevist, at vi kan behandle dem ordentligt. Andet kan vi ikke være bekendt, siger hun.

Vil gå til minister med krav om løsning

Fagbladet har tidligere afsløret, hvordan kinesiske kokke også bliver udnyttet på restauranter landet over.

Og desværre er det ikke nyt for Tina Møller Madsen, at restaurationsbranchen har problemer med at behandle sine udenlandske ansatte ordentligt.

- Så længe jeg kan huske, har dele af restaurationsbranchen frit og uhindret udnyttet udenlandsk arbejdskraft, så man næsten ikke tror, man er i Danmark, siger hun.

Derfor vil hun nu gå til beskæftigelsesministeren for at få en løsning én gang for alle.

- Det er på tide, at vi som samfund trækker en streg i sandet. Jeg vil bede om et møde med ministeren. Nu skal vi have løst dette problem. Og vi skal ikke bare have marginalt mere kontrol og lidt højere straffe. Vi skal have en løsning, siger Tina Møller Madsen.