Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Udsatte børn og unge i Danmark har brug for en håndsrækning, og derfor lancerer Ungdommens Røde Kors mandag en landsdækkende indsamlingskampagne med hjælp fra landets håndværkere.

Lindy Aldahl fra DR1 programmet "Rigtige Mænd" er ambassadør for Ungdommens Røde Kors' indsamlingskampagne "En Hjælpende Hånd". Lindy Aldahl var selv som barn på sommerlejr med Ungdommens Røde Kors, så han ved, det gør en forskel at støtte. (Foto: Michael

Hver dag lever mange børn og unge i Danmark i ensomhed og fattigdom, og mange vokser op med vold og misbrug tæt inde på livet. De skal nu have en håndsrækning og bedre støtte i hverdagen. 

Det mener Ungdommens Røde Kors, som i dag skyder en ny landsdækkende indsamlingskampagne i gang under navnet "En Hjælpende Hånd". Kampagnen henvender sig til håndværkere i hele landet og varer hele uge 46. Håndværkerne donerer penge til aktiviteter i deres lokalområde. 

Kampagnen er rettet mod håndværkere, fordi "vi gerne vil vise, at håndværkere er en ressourcestærk gruppe". Sådan lyder det fra Sidsel Nybo Andersen, der er kampagneleder og erhvervsfundraiser i Ungdommens Røde Kors. 

- Vi har længe gerne villet i dialog med håndværkere om at være frivillige i deres lokalområde. De har en anden måde at kommunikere på, og de besidder egenskaber, som kan inspirere de børn og unge, vi møder. Håndværkerne ville være skidegode at få ned i vores aktivitetshuse, siger hun. 
 

Vigtigt at støtte lokalområdet

Håndværkeren selv kan donere sin dagsløn på 2.500 kroner, eller håndværkeren kan arbejde gratis for en kunde, som efterfølgende betaler beløbet svarende til en dagsløn. 

Klarup Murerforretning ApS i Aalborg er én af de håndværkervirksomheder, der har tilmeldt sig kampagnen. De har doneret penge svarende til en dagsløn. 

- Det er et godt projekt, og derfor støtter vi det. Det var også vigtigt for os, at pengene går til vores lokalområde, siger Ann Jensen, bogholder hos Klarup Murerforretning ApS. 

83 håndværkervirksomheder har allerede tilmeldt sig initiativet, og Ungdommens Røde Kors håber at nå over 100 virksomheder i løbet af ugen.

- Men uanset hvad, så er jeg bare glad for den støtte, vi får, siger Sidsel Nybo Andersen og fortæller, at kampagnen vil fortsætte næste år. 
 

"Håndværkere er så flinke"

Ambassadør for kampagnen er Lindy Aldahl. Han er murer og kendt fra DR1 programmet "Rigtige Mænd". Som barn var Lindy Aldahl selv afsted på sommerlejr med Ungdommens Røde Kors, så for ham "lå det lige til højrebenet at bakke op om projektet". 

- Man kan godt hanke lidt op i det her, og derfor sagde jeg ja til at være ambassadør for kampagnen. Og så synes jeg også, at håndværkere er så flinke, så jeg regnede med, at mange gerne ville være med, siger Lindy Aldahl. 

Han håber, at kampagnen bliver en succes. 

- Jeg håber, at flere håndværkere vil gå denne vej. Det, man giver som håndværker, forsvinder ikke, men bliver i lokalområdet. Og det er rigtig godt, siger Lindy Aldahl.