Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Ny måling viser, at faglærte arbejdere i gennemsnit vurderer, at de årligt har 8,7 sygedage, som kan tilskrives deres arbejde. Det er markant mere end ufaglærte, funktionærer og selvstændige.

Faglærte arbejdere bliver markant mere syge af at gå på arbejde end andre faggrupper.
Arkiv / Søren Bidstrup / Billedbureaet Ritzau/Scanpix

Faglærte arbejdere bliver markant mere syge af at gå på arbejde end andre faggrupper.

Det viser en befolkningsundersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for 3F.

Det skriver entreprenør- og håndværkeravisen Mester Tidende.

Analyse Danmark har stillet 1.056 repræsentativt udvalgte danskere følgende spørgsmål: "Hvor mange sygedage har du haft inden for det seneste år, som, du vurderer, kan tilskrives dit arbejde?".

De faglærte arbejdere vurderer i gennemsnit, at de årligt har 8,7 sygedage som følge af arbejdet. Det er markant mere end ufaglærte, funktionærer og selvstændige, der vurderer, at de har 2 til 3 sygedage om året på grund af arbejdet.

Kun funktionærer i lederstillinger nærmer sig de faglærte, når det gælder sygedage som følge af arbejdet. Lederne vurderer, at de årligt har 8,4 sygedage om året, som kan tilskrives arbejdet.

- Man skal ikke blive syg af at gå på arbejde. Det koster samfundet og arbejdspladserne rigtig mange ressourcer, og frem for alt går det ud over den enkelte. Det arbejder vi for at ændre, siger Ulla Sørensen, der er arbejdspolitisk chef i 3F.

Hun håber, at der kommer en politisk aftale på området, som indeholder nogle målrettede indsatser, der kan sikre mindre fysisk og psykisk nedslidning i fremtiden.