Gå til hovedindhold

Ankestyrelsens gennemgang sker på baggrund af en sag fra Tønder Kommune, skriver NB-Beskæftigelse.

Ankestyrelsen har nu besluttet at gennemgå alle de sager, hvor styrelsen har stadfæstet kommunens afslag på seniorførtidspension.
Arkiv / Sofie Mathiassen / Billedbureauet Ritzau/Scanpix

På baggrund af en sag, som NB-Beskæftigelse har rejst, har Ankestyrelsen nu besluttet at gennemgå alle de sager, hvor styrelsen har stadfæstet kommunens afslag på seniorførtidspension.

Det sker, fordi Ankestyrelsen har besluttet at behandle en sag om seniorførtidspension principielt “for at afklare, hvilken betydning det har for vurderingen af retten til seniorførtidspension, at borgeren kun har arbejdsevne svarende til et lille fleksjob.”

Ankestyrelsen vil samtidig gennemgå alle stadfæstede afslag “for at sikre os, at vi ikke har stadfæstet afgørelser, hvor borgeren alene har en arbejdsevne svarende til et lille fleksjob.”

En opgørelse fra Ankestyrelsen viser, at det drejer sig om 94 sager fra 2014 til 2018, der nu skal gennemgås. Dertil kommer nye afgørelser fra de første måneder af 2019.

Antallet af klager over afslag er steget over årene, mens antallet af sager, hvor borgeren får ret, er faldet. Fra 2014 til 2018 klagede 140 borgere over afslag. 46 fik helt eller delvist ret, mens Ankestyrelsen stadfæstede 94.