Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Den 68-årige ambulanceredder Hans Peder Led Hansen har allerede sagt ja til at udskyde sin pensionering, hvis corona-krisen fortsætter.

- Det, jeg frygter mest, er, hvis nogle af stationerne bliver nedlagt på grund af sygdom. Så kommer vi i store problemer, siger Hans Peder Led Hansen.
Kristoffer Juel Poulsen

Ansigt til ansigt med eventuelle corona-ramte patienter dagen lang. 24-timers vagter hvor hjulene nærmest aldrig står stille. I kø foran sygehuset i op til 40 minutter for at aflevere en patient.

Sådan har virkeligheden set ud for den 68-årige ambulanceredder Hans Peder Led Hansen fra Ejby på Fyn og hans kollegaer under corona-krisen.

- Den anden uge af nedlukningen har vi kørt virkelig mange på sygehus. Vi ved ofte ikke, om de patienter, vi kører på sygehuset, har corona eller ej. Hvis det er en hjertepatient med åndedrætsbesvær, så kan vi ikke vide, om de også er ramt af virussen. Det er uvisheden, der er det værste, siger Hans Peter Led Hansen.

Han prøver at holde den afstand, han kan, til patienterne, men i en ambulance er der begrænset plads, så det er svært. Ikke overraskende er et par af hans kollegaer fra en anden station blevet smittet af corona-virussen, og ”det giver stof til eftertanke”.

- Det, jeg frygter mest, er, hvis nogle af stationerne bliver nedlagt på grund af sygdom. Så kommer vi i store problemer. Vi kan jo ikke bare hente nogen ind fra gaden af, siger Hans Peder Led Hansen.

Han er efterhånden blevet 68 år gammel og har været i faget i 44 år. Med de unge år bag sig kunne man tro, at Hans Peder Led Hansen også ville frygte lidt for sit eget helbred og måske have brug for lidt mere ro i sindet efter en til tider stressende hverdag, men det er ikke tilfældet.

- Jeg har altid følelserne med på arbejdet, men jeg er også god til at distancere mig selv fra tingene, når jeg kommer hjem. Jeg skal faktisk pensioneres 1. maj, men jeg er allerede blevet spurgt, om jeg vil blive, hvis krisen fortsætter, og det har jeg sagt ja til, siger Hans Peder Led Hansen.