Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

60-årige Svend Nielsen har fået sig et seniorjob: Han holder fri hver fredag og får alligevel fuld løn.

Efter mange års pause har Svend Nielsen nu fået tid til at kaste sig over musikken igen. Han er nemlig kommet på seniorordning og holder fri hver fredag.

Svend Nielsen har genopdaget en gammel passion. Han har lavet et band sammen med sine gode venner Jens Peter og Børge. De spiller Kandis og Bamses Venner i forsamlingshuse og til familiefester.

Indtil november sidste år arbejdede Svend Nielsen på fuld tid. Det gjorde han på møbelfabrikken One Collection i Ringkøbing.

Men så hørte han om muligheden for at komme på nedsat tid via en seniorordning.

- Jeg hørte om det via fagforeningen og tænkte, at det lige var noget for mig. Så tog jeg til informationsmøde i min lokale afdeling og fik mig en snak med min arbejdsgiver, siger han.

Dyrke musikken

Svend Nielsen er 60 år. Han har arbejdet i 46 år - siden var 14 - og har aldrig været arbejdsløs. Med seniorordningen kan han holde fri hver fredag, indtil han går på pension, når han er 65 år.

Selvom Svend Nielsen kun arbejder 30 timer om ugen, så får han det samme i løn. Pengene kommer fra en mindre indbetaling til pension. I stedet for 12 procent af sin løn opsparer han kun to procent. Resten af pengene får han udbetalt her og nu.

- Jeg har sparet op til pension i 20 år. Så det går nok, at jeg får lidt mindre, når jeg stopper, siger han.

Finder ud af det

Svend Nielsens chef har det helt fint med, at han er gået ned i tid.

- Man skal lige affinde sig med, at der er en mand væk en dag om ugen. Men det kan godt lade sige gøre. Vi finder ud af det. Og hvis folk er ved at være nedslidte, er det godt, at de kan trappe langsomt ned, siger Jørgen Mulbjerg, driftsleder på One Collection.