Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Retten i Hillerød har dømt Forenede Service til at betale 980.000 kroner for ulovlig brug af seks udlændinge uden opholds- og arbejdstilladelse

- Vi har fået en stor dummebøde, siger administrerende direktør hos Forenede Service Steen Gede.

Danmarks næststørste rengøringsfirma Forenede Service har fået en bøde på 980.000 kroner for brug af illegal arbejdskraft. Det omstridte rengøringsfirma har gennem flere år stået for rengøringen i børnehaver og på skoler i en række nordsjællandske kommuner som Rudersdal, Helsingør og Gribskov.

Forenede Service har været sigtet i sagen siden i efteråret og blev dømt ved Retten i Hillerød torsdag. Det bekræfter administrerende direktør hos Forenede Service Steen Gede over for Fagbladet 3F:

- Vi må erkende, at sådan er det. Vi har haft dem ansat uden opholdstilladelse.

Direktør: Stor dummebøde

I den konkrete sag blev Forenede Service dømt for at beskæftige seks statsborgere fra Serbien, Makedonien eller Slovakiet uden de nødvendige opholds- og arbejdstilladelser. Den ulovlige brug af arbejdskraften er sket i en periode gennem et halvt år fra sommeren 2011 til januar 2012.

Fagbladet 3F erfarer, at en kvindelig mellemleder hos Forenede Service har direkte forbindelse til sagen om ulovlig arbejdskraft. Den danske kvinde havde ansvar for virksomhedens rengøring hos forskellige offentlige institutioner i Nordsjælland, men blev sidste år bortvist og fyret med henvisning til uregelmæssigheder i sit arbejde.

Administrerende direktør hos Forenede Service Steen Gede undrer sig over SKAT i sagen:

- Vi har betalt overenskomstmæssig løn til de her medarbejdere, og vi har betalt skat for dem. SKAT har taget imod pengene, selv om medarbejderne ikke havde en opholdstilladelse. Vi har fået en stor dummebøde, siger han.

Har indført kontrolsystem

Samtidig ærgrer den administrerende direktør hos Forenede Service sig over sagen:

- Det er selvfølgelig generende for os, at fortidens synder nu bliver hevet frem. Vi havde egentlig lagt de her sager bag os. Og det ville ikke kunne ske i dag, hvor vi screener folk, før de bliver ansat, siger Steen Gede.

Direktøren forklarer, at Forenede Service i 2012 opsagde alle underleverandører og indførte et stramt kontrolsystem. Ny skal nye medarbejdere før ansættelse til et personligt møde på koncernens hovedkontor i Søborg, hvor deres identitet og billedlegitimation bliver tjekket.

- Jeg forventer, at vi betaler bøden, og sagen dermed er slut, siger Steen Gede.