Gå til hovedindhold

86 virksomheder fik i sidste uge besøg af Arbejdstilsynet, Skat og politet. Den omfattende aktion resulterede i 74 sager om brud på arbejdsmiljøloven.

Arbejdstilsynet, Skat og politiet var på en omfattende aktion i sidste uge. Det er blandt andet inden for skovbrug, den er gal med arbejdsmiljø og sikkerhed.

Det er ikke alle virksomheder, der overholder danske love og regler, når udenlandske ansatte skal pelse mink eller fælde træer.

Det måtte Arbejdstilsynet, Skat og politiet konstatere, da de onsdag 19. november var på en omfattende aktion mod social dumping.

I alt besøgte de tre myndigheder 86 virksomheder. Det resulterede i 74 sager om brud på arbejdsmiljøloven, 6 sager om manglende registrering i RUT-registeret og en enkelt sag om illegalt arbejde.

Mink og juletræer

Aktionen omfattede pelsdyravlere, landbrug og skovbrug, men også andre brancher fik besøg.

Myndighederne har haft fokus på disse brancher, fordi der netop nu er høj aktivitet inden for blandt andet minkavl og juletræsfældning. Det fortæller Karsten Bach Christensen, tilsynschef i Arbejdstilsynet:

- Både juletræsfældning og minkavl har en høj aktivitet i en begrænset periode af året. Derfor er det vigtigt, at vi som myndighed er klar til at rykke ud, når arbejdet foregår. Vores aktion viser i hvert fald, at der er en del virksomheder i disse brancher, der har problemer med at overholde arbejdsmiljøloven, siger Karsten Bach Christensen.

3F: Ekstreme problemer

I Den Grønne Gruppe under 3F er gruppeformand Arne Grevsen ked af, at så mange virksomheder ikke overholder reglerne.

- Det er beskæmmende, at man så mange steder inden for landbrug, skovbrug og pelsdyravl ikke har styr på sikkerhed og ordentlige ansættelser. Vi oplever ekstreme problemer med både dårlig sikkerhed, mangel på værnemidler, underbetaling og dårligt arbejdsmiljø, fortæller Arne Grevsen.

Han er dog glad for, at myndighederne sætter hårdt ind mod de virksomheder, som ikke overholder reglerne.

- Det er ikke de udenlandske ansatte, der er de skyldige. Det er virksomhederne, man skal have fat på. Derfor er det både godt, vigtigt og effektivt, at myndighederne samarbejder for at komme til bunds i sagerne, mener Arne Grevsen.