Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Padborg Park, hvor blandt andet Kronprins Frederik og Prins Joachim har kørt racerløb, har i flere år ulovligt haft en litauer til at vedligeholde banen.

Padborg Park - der blev indviet 24. maj 2003 med et racerløb mellem blandt andet Kronprins Frederik og Prins Joachim (som storebror vandt) - har ifølge naboerne i længere tid haft en litauer gående til at vedligeholde banen. Problemet er, at han ikke

Padborg Park, et køreteknisk anlæg i Padborg, der også bliver brugt til racerløb har angiveligt beskæftiget illegal arbejdskraft igennem en længere periode.

3F Aabenraa har anmeldt sagen til Grænsepolitiet for brug af illegal arbejdskraft før påske. Men hos politiet mener man ikke, at der er noget at komme efter, idet man har fået oplyst, at litaueren er selvstændig entreprenør og derfor undtaget for en del af regelsættet i den såkaldte Østaftale.

Nyhedsbrevet 3F's henvendelse til Told og Skat sår dog alvorlig tvivl om politiets forklaring.

Hvis et firma fra for eksempel Litauen skal udføre arbejde i Danmark, skal firmaet momsregistreres og dermed have et SE-nummer.

Men hos Told og Skat er der ikke blevet registreret noget firma i den pågældende litauers navn.

- Der eksisterer et firma i Litauen i den pågældendes navn. Men dette firma er endnu ikke registreret i Danmark. Det skal jo først registreres, når han begynder på entreprisen, forklarer Kristian Moos fra Grænsepolitiet efterfølgende til Nyhedsbrevet 3F.

Arbejdet på racerbanen i flere år

Den forklaring har Padborg Parks naboer svært ved at forstå. Naboerne omkring det køretekniske anlæg har nemlig gennem længere tid observeret litaueren.

- Jeg så ham første gang i efteråret 2003 og siden har han været der jævnligt, siger en nabo, der selv har hjulpet manden med at spænde en plov for traktoren.

Vælger man at tro på naboernes vidneudsagn, har litaueren arbejdet ulovligt. Ifølge reglerne må selvstændige fra Østeuropa nemlig først begynde arbejdet, når de er registreret hos Told og skat.

Afviser beskyldningerne

Jens Enemark, der ejer Padborg Park, afviser pure beskyldningerne om ulovligt arbejde.

- Det er nonsens, siger han, men afviser at fremlægge dokumentation for, at hans litauer har papirerne i orden.

Jørgen Christensen, brancheformand i 3F Aabenraa:

- Nu har vi meldt sagen til politiet og kan ikke gøre mere, men vi holder naturligvis meget nøje øje med forholdene på Padborg Park, siger han.

Prinsernes racerbane

De fartglade prinser, kronprinsen og Prins Joachim, kender begge Padborg Park.

Banen blev indviet 24. maj 2003, hvor de to prinser kørte racerløb mod hinanden. Storebror kørte i øvrigt fra lillebror.

Prins Joachim har flere gange siden kørt løb på banen.