Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Private vestjyder igen afsløret i at bruge illegal arbejdskraft til villarenovering. Det får nu politiet til at overveje ny strategi overfor private.

I dette villa-kvarter i Esbjerg arbejdede en polak med at renovere et parcelhus. Efter et tip til SiD tog politiet straks affære.

En privat person fra Esbjerg er sigtet af Esbjerg Politi for at have hyret en illegal polak til at renovere hans parcelhus. Det sker kun to uger efter, at et vestjysk ægtepar blev afsløret i at have brugt illegale polakker til at renovere deres bolig.

Politiet reagerer nu på det, der ligner en stigning i privates misbrug af illegale.

- Vi overvejer, hvilken strategi vi skal vælge. Måske vil vi informere mere om den risiko, man løber ved at bruge illegale. Vi har ikke ressourcer til at tjekke private, villaejere, men vi vil gerne blive ved med at rykke hurtigt ud, når vi får anmeldelser, siger vicepolitikommissær Marius Larsen.

SiD anmelder

Det var opmålerkonsulent i SiD's 12. distrikt Johnny Blicher, der fik et tip om, at der kom en polsk indregistreret bil og satte en person af hver uge på adressen i det nordlige Esbjerg. Johnny Blicher er også koordinator i illegal-udvalget i Ribe Amt.

- Det er foruroligende, at illegalt arbejde også er begyndt at finde sted i private villaer, for det er sværere at afsløre, når det foregår indenfor hjemmets fire vægge. Men omvendt er borgerne ved at få øjnene op for det efter den megen fokus på illegalt arbejde. Det viser de tip, vi får fra private, siger Johnny Blicher, der er i gang med at undersøge et nyt tip om privat brug af illegale.

Efter tippet tog han ud til villaen, hvor to danske smede var i gang med at brække gulv op på et badeværelse. De oplyste, at en polak arbejdede inde i huset.

Bøde og sigtelse

Johnny Blicher blev inviteret ind, og kunne konstatere, at polakken var i gang med at tapetsere.

- Han kunne ikke tysk eller engelsk - kunne kun sige "Poland". Jeg ringede til politiet, som kom på under en halv time - meget hurtigt. Da de hellere ikke kunne komme i kontakt med polakken, tog de ham med på politistationen.

Politiet oplyser, at polakken nu har fået en bøde og at villaejeren, en udlænding med dansk statsborgerskab, nu er blevet sigtet.