Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 146 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 147 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 148 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).

Hvis 3F afblæser konflikten, er Nørrebro Bryghus parat til at forhandle om en overenskomst. Arbejdsgivere vil have mere fleksibilitet.

Brygmester og direktør Anders Kissmeyer vil gerne forhandle med 3F, hvis aktionen afblæses.

To københavnske 3F-afdelinger indledte torsdag en konflikt mod restaurationsbryggeriet Nørrebro Bryghus. Kravet er at få en overenskomst, og det er bryghuset parat til at snakke om.

- Vi havde faktisk en dialog, så jeg blev lidt overrasket, da 3F etablerede konflikten. Jeg erkender, at forløbet har været langstrakt, men hvis man er parat til at afblæse konflikten igen, er vi også parat til at forhandle, siger bryghusets direktør, Anders Kissmeyer.

Han understreger, at der ikke er noget politisk motiv til, at bryghuset i dag følger den overenskomst, der er indgået mellem den lille arbejdsgiverforening RAF 2000 og Kristelig Fagforening.

- Oprindelig havde vi en husaftale, hvor vi havde plukket lidt fra den overenskomst og lidt fra 3F's overenskomst. Men fra 3F's side ville man ikke acceptere en husaftale, fordi den ikke var juridisk bindende, og da vi så skulle vælge, valgte vi RAF 2000's aftale, fordi den passede bedst til vores virksomhed, siger Anders Kissmeyer.

Han erkender dermed også, at 3F's overenskomst lønmæssigt vil være mere attraktiv for medarbejderne, som 3F-afdelingerne hele tiden har påstået. Især fordi mindstelønnen er højere i aftalen mellem 3F og Horesta, som ikke opererer med begrebet "ufaglærte tjenere".

- Hvis vi skal følge overenskomsten mellem 3F og Horesta, vil vi ikke kunne få det til at løbe rundt. Så man vil være nødt til at udvise nogen fleksibilitet fra 3F's side, siger Anders Kissmeyer.

Svært at underbyde overenskomst

Det kan imidlertid blive svært, fordi 3F principielt ikke kan underbyde overenskomsten med Horesta. Det forklarer Morten Brusted, marketingdirektør i Dansk Erhverv, som Horesta nu er en del af.

- Aftalen mellem 3F og Horesta er generelt den bedste for medarbejderne rent økonomisk, og dermed også den dyreste og mest besværlige for arbejdsgiverne. Spørgsmålet er så, om vi ikke har sat overliggeren for højt, når vi ser, hvor stor en del af især restaurationsbranchen, der ikke er dækket af en overenskomst. Derfor er vi glade for, at vi har aftalt med 3F, at vi i den igangværende overenskomstperiode skal diskutere, hvordan vi kan gøre overenskomsten mere fleksibel, siger han.