Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Kommunale og regionale arbejdspladser skal fremover dele udgifterne til barsel med andre kommunale eller regionale arbejdspladser. Næstformand i 3F's offentlige gruppe er glad for forliget.

En ny offentlig barselsudligning gavner ligestillingen.

Det er resultatet i et delforlig i overenskomstforhandlingerne mellem KTO - Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte - og arbejdsgiverne i KL og amterne.

Både buschauffører, rengøringspersonale, pædagoger og sygeplejersker har dermed fået en ny barselsordning, som fordeler udgifterne mellem områder, hvor der arbejder mange mænd og områder domineret af kvindeligt ansatte.

Kaj Lynge Jensen, næstformand i 3F's offentlige gruppe er glad for forliget.

- Det kan vi kun være tilfredse med. En Barselsudligning er et stort kridt frem for ligestillingen mellem mandedominerede og kvindedominerede områder, siger Kaj Lynge Jensen.

KTO's topforhandler for 650.00 ansatte, Dennis Kristensen fra FOA, hæfter sig ved, at den nye udligningsordning er enkel og ubureaukratisk at administrere.

Udligningsordningen giver adgang til en vikar, når en ansat går på barsel.