Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Forhandlerne på det statslige område er mandag aften blevet sendt hjem fra Forligsinstitutionen uden resultat.

De statsansattes chefforhandler, Flemming Vinther, er mandag aften blevet sendt hjem fra forligsen.

Forhandlerne for de statsansatte og arbejdsgivere har sagt farvel til forligsmand Mette Christensen efter dagens forhandlinger.

Det siger innovationsminister Sophie Løhde (V), der kort før klokken 19.00 mandag aften forlod Forligsinstitutionen. Parterne ankom klokken 14.00, og mandagens forhandlinger har dermed kun varet fem timer.

- Det så svært ud, da vi ankom i morges. Og det ser meget svært ud, nu hvor jeg går ud af døren.

- Derfor slutter vi for i dag, vi kommer simpelthen ikke videre i dag. Men vi er indkaldt i morgen af forligsmanden klokken 10.00, hvor kommunerne og regionerne som bekendt også er indkaldt, siger Sophie Løhde.

Forhandlingerne mellem de faglige organisationer og for arbejdsgivernes repræsentanter i stat, kommuner og regioner har stået på siden årsskiftet. De gik dog så meget i hårdknude, at forhandlingerne endte i Forligsinstitutionen.

Her har der været forhandlet intenst i flere uger. Efter en forlængelse af fristen for forhandlingerne er der nu en deadline i Forligsinstitutionen 1. maj. Nås der ikke en aftale, lurer en storkonflikt.

Ifølge Sophie Løhde er der stadig flere ting, der skiller parterne.

- Der er flere ting, som skiller os ad. Jeg vil ikke kommentere indholdet af forhandlingerne, hvilket som bekendt ville være i modstrid med forligsmandsloven og dermed ulovligt, siger hun.

Chefforhandleren for de statsligt ansatte, Flemming Vinther, siger også, at det ser svært ud.

- Vurderet ud fra hvor parterne står nu, er der ikke er noget perspektiv i at fortsætte forhandlingerne. Det har vi meddelt vores modpart og forligsmanden. Det er forligsmanden enig i, siger Flemming Vinther.

Opdateres.

/ritzau/