Gå til hovedindhold
Debatten om statens støtte til Maarbjerg Energy Center er blusset op igen

Maarbjerg Energy Center på skinner igen efter udenlandsk investor melder sig på banen. Udsigt til 1.000 varige job. Stor begejstring i 3F.

Planerne har ligget klar i årevis. Men de sidste penge har manglet. Og sidste år virkede det som om, at Maarbjerg Energy Center aldrig ville blive til noget.

Men nu er en udenlandsk investor parat til at skyde 1,2 milliarder kroner i fabrikken ved Holstebro, der skal producere 2. generations bioethanol. Hvis ellers politikerne sikrer de rette vilkår.

Dagens gode nyhed

Det vækker begejstring i 3F:

- Det er dagens bedste nyhed og lidt af et gennembrud. I 3F har vi længe arbejdet ihærdigt med at få hul igennem til politikerne. Med en milliardinvestering udefra bør det være muligt sikre de politiske rammebetingelser, siger Per Christensen, forbundsformand for 3F.

Maarbjerg Energy Center (MEC) vil skabe 1.000 job varige jobs i lokalområdet.

- Der er masser af job i det konkrete projekt. På sigt endnu flere, fordi Danmark kan blive førende på området. Og som en væsentlig sidegevinst er der i vidt omfang tale om job i provinsen. Det er med til at skabe et Danmark i bedre balance, siger Per Christensen.

Et rigtigt stort skridt

Det er det London-baserede investeringsfirma Pioneer Point Partners, som har meddelt, at man er parat til forhandle om en investering.

- Det er et rigtig stort skridt, som er taget nu, siger Jørgen Udby, der er bestyrelsesformand for Maajerg Energy Center til DR P4 Midt & Vest.

MEC-planerne blev ellers lagt i graven sidste år, da Danmarks Grønne Investeringsfond afviste at støtte projektet. EU har forlængst stillet finansiering til rådighed, hvis det også lykkes at skaffe anden finansiering.

- Det er en helt fantastisk glædelig nyhed. Vi har arbejdet på det i mange år, og at vi nu har en investor, der vil lægge op til 1,2 milliarder kroner – det er en fantastisk mulighed, siger H.C. Østerby (S), borgmester i Holstebro Kommune til DR P4 Midt & Vest.

Fabrikken forventes at kunne åbne om cirka tre år.

TEMAERSe alle