Gå til hovedindhold

Tag med Fagbladet 3F og graver Lars Lilløen på opdagelse på Bispebjerg kirkegård.

Bispebjerg kirkegård er ikke kun et sted for de sørgende. Kirkegården, der ligger i det nordlige København, er en smuk park at gå på opdagelse i med store poppelaleer, historiske gravsteder og snesvis af små kroge at slå sig ned på.

3F’eren Lars Lilløen har været ansat som graver på kirkegården i 28 år og kender stedets mange hemmeligheder og kroge.

 
- På mange måder er mit arbejde bare som at have en meget stor have. Vi er bare lidt flere, der passer den, og engang imellem graver vi nogle huller, så folk kan få fred, siger han, og kører under en store gren fra et grantræ.
 
Han vil gerne opfordre Københavnere såvel som turister til at tage en tur ud fra centrum og besøge Bispebjerg Kirkegård på en sommerdag.
 
- Når alting er sprunget ud, og man kan høre vinden suse i træerne, er der helt fantastisk herude, lyder det.

Historie, kultur og natur

Bispebjerg kirkegård rummer, ifølge Lars Lilløen, noget til enhver smag. Der er smukke planter, træer og blomster, et rigt dyreliv og historiske gravsteder.

- Vi har mange kendte historiske personligheder liggende og mange afdelinger, der har forskellige ting at byde på, siger han.

Man kan hurtigt fare vild på området, der fylder det samme som 49 fodboldbaner, men Lars Lilløen har et godt råd:

- Hvis du finder en asfalteret vej og følger den, skal du nok ende ved en af murene. Og ellers kan du altid spørge mine kolleger og mig om vej.

Du kan finde mere information om kirkegården her.