Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

En litauisk byggeboss, der er tiltalt for grov dokumentfalsk og ulovligt arbejde, har tidligere fået bøde for ikke at registrere sine udenlandske arbejdere, mens han arbejdede for forretningsmanden Jimmy Maymann.

Jimmy Maymann har ikke ønsket at kommentere brugen af den litauiske byggeboss.
Arkiv / billedbureauet Ritzau/Scanpix

Det er ikke kun rigmændene Jesper Brunander og Mads Ulrich, der har benyttet sig af en fængslet litauisk byggeboss’ firma.

Også mediekongen og TV 2’s bestyrelsesformand, Jimmy Maymann, har hyret litaueren til et renoveringsprojekt på sin villa i Nordsjælland til 23 millioner kroner.

Det viser en aktindsigt fra politiet, som Fagbladet 3F er i besiddelse af.

I aktindsigten fremgår det, at firmaet i 2016 er blevet idømt en bøde på 20.000 kroner for mangelfuld og misvisende RUT-registrering, mens de udførte arbejde på adressen.

Flere anmærkninger

Det er ellers lovpligtigt for en udenlandsk virksomhed at registrere sine ansatte i Registret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT).

Ifølge Arbejdstilsynet, som er myndigheden, der har ansvaret for RUT-anmeldepligten, gives der i et førstegangstilfælde som regel kun anmærkninger til en virksomhed for mangelfuld registrering.

Myndigheden kan dog videregive sager til politiet sammen med en forespørgsel om bøde. Det sker oftest, hvis virksomheden har fået mange anmærkninger for manglende registrering i RUT, oplyser Arbejdstilsynet til Fagbladet 3F.

Rige kunder

I øjeblikket sidder den litauiske byggeboss varetægtsfængslet for at have fabrikeret og udstyret 11 ukrainske medarbejdere med falske rumænske id-kort, så de kunne arbejde til 50 kroner på danske byggepladser.

Han har tidligere udført arbejde på ejendomsspekulanten Jesper Brunanders ejendom i Fredensborg.

Her modtog virksomheden en række strakspåbud fra Arbejdstilsynet for blandt andet usikre stilladser og risiko for nedstyrtning.

3F Frederiksborg har ligeledes anmeldt UAB Monseta for mangelfuld RUT-registrering og mistanke om sort arbejde til Skat, mens de arbejdede for Jesper Brunander.

Ingen kommentarer

Fagbladet 3F har forelagt Jimmy Maymann oplysningerne om firmaet. Han bekræfter, at han i 2015 og 2016 fik lavet om på huset og haven, mens han var bosiddende i New York.

Han ønsker ikke at kommentere sagen yderligere.

Det har heller ikke været muligt at indhente en kommentar fra Jesper Brunander.