Gå til hovedindhold

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil hylder håndværkerlandshold og kalder dem vigtige forbilleder for de unge i en tid, hvor mange stræber efter "likes".

“Lov mig: Hold jer ikke tilbage med at vise verden, hvad I kan.”

Sådan lød appellen fra Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), da hun i denne uge inviterede de 14 unge deltagere fra WorldSkills til reception i København.

Her hyldede hun de unge håndværkstalenter, her i blandt syv unge 3F’ere, med en tale og champagne, efter at de i sidste måned konkurrerede imod hundredvis af andre unge håndværkere fra hele verden i den russiske by Kazan.

- Vi lever i en reality-show verden, hvor rigtig mange unge drømmer om at blive kendte i en fart. Rigtigt meget af det handler om at se godt ud og få mange følgere eller likes. Der er ikke så meget indhold i det, og det står i klar modsætning til jer, fordi I bliver kendte for indhold, og fordi I kan noget, lød ministerens ord til de unge.

Uden at tale fodboldlandsholdet ned, så er de unge håndværkstalenter “faktuelt set vores vigtigste landshold”, sagde Pernille Rosenkrantz-Theil:

- Fordi det handler om arbejde, og det handler om fag. Fodbold er trods alt kun en leg. Vi har brug for at have en elite inden for et hvilken som helst fag. Det giver alle os andre noget at stræbe efter, og det giver ungdommen nogle vigtige forbilleder, sagde ministeren.

De 14 unge på landsholdet konkurrerede med deltagere fra 62 andre nationer i Kazan, og danskerne opnåede samlet set en 18. plads, selvom der ikke faldt guld-, sølv- eller bronzemedaljer af til danskerne.

Otte af de unge kom dog alligevel hjem med noget om halsen, nemlig udmærkelsen “Medaillon for Excellence”, som gives, når en deltager får mere end 700 ud af 800 mulige point i konkurrencen.