Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Ungdommens Røde Kors og landets håndværkere samlede på en uge i november knap en halv million kroner ind under den landsdækkende indsamlingskampagne ”En Hjælpende Hånd”. Omkring 180 udsatte børn og unge i hele landet får nu glæde af pengene.

Ungdommens Røde Kors giver blandt andet mulighed for, at udsatte børn kan komme på ferielejr.

Udsatte børn og unge i Danmark kan se frem til en check på 450.000 kroner. 

Det er resultatet af den landsdækkende indsamlingskampagne “En Hjælpende Hånd”, som Ungdommens Røde Kors lancerede for første gang i uge 46 i år. 

Kampagnen er rettet mod landets håndværkere, som kan donere penge til aktiviteter i deres lokalområde, så udsatte børn og unge kan få en bedre støtte i hverdagen. 114 håndværkere og håndværkervirksomheder fra flere end 80 byer i Danmark har doneret én eller flere dagslønninger på hver 2.500 kroner til kampagnen. 

Lyst og begejstring i hele landet 

Hos Ungdommens Røde Kors er de taknemmelige over de mange bidrag.   

- Vi har mærket en lyst og begejstring i hele landet i forbindelse med kampagnen, så vi er meget glade, siger Sidsel Nybo Andersen, der er kampagneleder og erhvervsfundraiser hos Ungdommens Røde Kors. 

Klarup Murerforretning ApS ved Aalborg er én af de håndværkervirksomheder, der har bakket op om kampagnen. De donerede en dagsløn.   

- Håndværkere, der går sammen om at hjælpe i lokalområdet, er oplagt for os at støtte. Og det er et super fint resultat. Det er dejligt, at der har været så stor opbakning, siger bogholder hos Klarup Murerforretning ApS Ann Jensen og oplyser, at de gerne vil støtte en anden gang.  

Brug for endnu flere 

Den knap halve million kroner skal gå til nye og flere aktiviteter i lokalområderne. Det er dog endnu ikke besluttet, hvilke aktiviteter det skal være. 

- Men vi lytter til de børn og unge, der bruger vores aktiviteter. Hvis deres ønsker kan lade sig gøre økonomisk og praktisk, så kigger vi på det, siger Sidsel Nybo Andersen. 

Der er blandt andet et ønske fra Ungdommens Røde Kors om, at der bliver oprettet flere Fællesværker rundt omkring i landet. Fællesværker er Ungdommens Røde Kors’ svar på huse, hvor børn og unge samles efter skoletid. Her laver de madklubber eller skruer på knallerter. 

Sidsel Nybo Andersen understreger, at indsamlingskampagnen vender tilbage næste år. 

- Vi har brug for endnu flere, der tilmelder sig, og jeg er sikker på, at flere håndværkere vil sprede budskabet til kollegerne, siger hun.