Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Det danske cateringlandshold har vundet guld i ved De olympiske mesterskaber i Stuttgart. Kantinemad er ikke bare mos med sovs, slår en af vinderne fast.

32-årige Christian Præst Simonsens børn var med i Stuttgart, da han sammen med sine ni kollegaer vandt olympisk guld for deres samarbejde.
Jesper Rais/Dansk Gastronomisk Union

I Ballerup har en frokostkantine fået et strejf af olympisk guld.

Her står nemlig en olympisk mester i køkkenet, efter 32-årige Christian Præst Simonsen sammen med ni kollegaer på det danske cateringslandshold netop har vundet guld til de olympiske mesterskaber i Stuttgart.

- Jeg har ikke helt forstået det endnu, det har været et vildt eventyr, siger han.

- Kantinebranchen er lidt overset i kokkefaget, og det er vildt fedt, at vi med catering-landsholdet kan vinde guld og slå fast, at kantinemad ikke bare er en bakke med en klat mos og en klat sovs, siger Christian Præst Simonsen.

Hvor udfordringen på en restaurant er, at du aldrig ved, hvad folk bestiller, hvornår og hvor meget, der skal laves, så er det den omvendte verden i en kantine: Her ved du præcis, hvad gæsterne skal spise. Der kommer bare 800 mennesker, der skal spise samtidigt.

- Frokostpausen er den halve time på arbejde, hvor medarbejderne skal sidde ned og slappe af, og så skal det bare spille max med god mad, siger Christian Præst Simonsen.

Og god kantinemad er lavet fra bunden med gode råvarer og ser godt og indbydende ud. Ikke noget med tung, fedtet mad, der gør folk ude af stand til at arbejde, påpeger Christian Præst Simonsen.

Bedre tid til børn i catering-branchen

Ved konkurrencen skulle det 10 mand store hold tilberede to finger food-retter, en salat, tre hovedretter med henholdsvis kød, fisk og vegetarisk, og desuden en dessert til 120 personer. Fællesnævnerne for alle syv retter var rodfrugter.

- Vi vandt, fordi vi havde blik for detaljen, orden i køkkenet og det mest velsmagende mad, simpelthen, siger Christian Præst Simonsen.

Det, der især gjorde udslaget var, at det danske hold som det eneste havde udviklet en fingerfood-ret, der kunne drikkes, nemlig en jordskokkebouillon med æbletern og citronverbena.

Christian Præst Simonsen er udlært fra restaurant l’Alsace i København og har i flere år arbejdet flere steder i den københavnske restaurationsbranche. For tre år siden skiftede han dog til cateringbranchen, da arbejdstiderne passede bedre til et familieliv med tre børn. I dag arbejder han i kantinen hos IT-virksomheden Atea.

- Til gengæld kan man godt savne adrenalinen, som der er i et restaurantkøkken. Derfor ansøgte jeg om at komme med på cateringlandsholdet, så jeg stadig havde et element af det.

For nu er der dog på ro på for en stund - næste konkurrence for holdet er VM i Luxembourg i 2022.