Gå til hovedindhold

Skærpede sanser gør ifølge Forsvaret computerspillere mere egnede til nogle job sammenlignet med andre unge.

Forsvaret har gennem flere forsøg fundet særlige evner hos computerspillere. Nu forsøger de at målrettet rekruttering blandt de computerglade unge. (Arkivfoto)
Foto: Benoit Tessier/Reuters

Forsvaret vil rekruttere computerspillere til job som pilot, flyveleder og radaroperatør.

Det skriver DR.

Forsvaret har fundet, at mange gamere blandt andet har god rumlig intelligens, strategisk sans og gode visualiseringsevner, der særligt gør gavn i flyvevåbnet.

- Vi har erfaret, at gamerne har hurtige reaktionsevner, er gode til at skabe overblik i pressede situationer og blandt andet har forstærkede visualiseringsevner i forhold til almindelige unge.

- Alle evner vi virkelig godt kan bruge, siger Anders Bech, major og sektionschef hos Forsvarets Personalestyrelse, til DR.

At Forsvaret har udset sig gamere som en særligt attraktivt gruppe til job i blandt andet flyvevåbnet, kommer efter flere forsøg med blandt andre medlemmer af det danske e-sportshold Astralis, fortæller Anders Bech.

Forsvaret markedsførte for nylig flyvelederuddannelsen blandt gamere, og det viste sig at være en succes. Man fik flere kvalificerede ansøgere, og det er endda billigere end normalt.

Forsvaret indleder nu på baggrund af forsøgene et samarbejde med Esport Danmark, der er forbundet for elektronisk sport.

Det skal øge andelen af ansøgere med hang til computerspil.

/ritzau/