Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

I alt 15 kokke og tjenere står klar til at dyste i finalen om de eftertragtede priser Årets Kok og Årets Tjener.

Overenskomstforhandlingerne på hotel- og restaurationsområdet går i gang.
FOTO: Polfoto

Ti kokke og fem tjenere binder forklædet ekstra stramt, når de 21. marts 2017 skal kæmpe om de to priser - Årets Kok og Årets Tjener.

Finalefeltet, der for et par uger siden blev fundet på Kold College i Odense, skulle i løbet af den fire timer lange konkurrence tilberede to retter ud fra en udleveret råvarekasse. Retterne skulle fremstilles til fem kuverter, og målet var at imponere dommerpanelet. Her sad blandt andet kokkekoryfæerne Per Hallundbæk og Bo Jacobsen, foruden den tidligere vinder Thorsten Schmidt.

En af dem, der tryllede foran dommerpanelet, var kokken Dennis Drejer Birch, 21 år, fra restaurant Ti Trin Ned i Fredericia.

-  Det er så fedt at være med. Det er lidt af en drengedrøm, der er blevet til virkelighed, siger Dennis Drejer Birch, der i næste uge så småt begynder at træne til konkurrencen i marts.

Håber på top tre

I tjenerkonkurrencen blev tolv håbefulde deltagere til fem, da semifinalisterne forsøgte at overbevise et dommerpanel ledet af sommelier på den to-stjernede Michelin-restaurant AOC, Christian Aarø. En af dem er Nicolai Martens, 25 år, fra Kong Hans Kælder i København.

- Det er rigtig dejligt. Jeg har været med to gange før, og jeg håber på et bedre slutresultat denne gang. Jeg satser på at være blandt top tre, siger Nicolai Martens, der allerede nu er gået i skarp træning.

Finalen i Årets Tjener afholdes sideløbende med kokkekonkurrencen 21. marts næste år.

I semifinalerne skulle tjenerne blandt andet vise prøver på deres kunnen i en teoretisk prøve, menuforklaring, ost/øl, vinidentifikation, servietfoldning, mixologi (udvikling af cocktails), filetering og meget mere.