Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Danskeren Samuel Birk Axelsen opdagede fejl i tegningerne i opgaven for flisemurerne, og konkurrencen måtte stoppes.

Det var den danske flisemurer Samuel Birk Axelsen, der opdagede fejl, så konkurrencen midlertidigt måtte stoppes.

Den unge dansker Samuel Birk Axelsen var pludselig midtpunktet i en dramatisk start i konkurrencen for flisemurerne under WorldSkills i Rusland.

Da de 26 unge flisemurere skulle i gang, opdagede den danske deltager, at der var fejl i tegninger og mål i den opgave, deltagerne havde fået udleveret.

Det skete fredag morgen, hvor konkurrencerne for alle de 56 fag, som de unge håndværkstalenter fra hele verden deltager i, blev skudt i gang.

Samuel Birk Axelsen, der er fra Aalborg, gik til dommerne og slog alarm. Efter kort tid måtte konkurrencen fløjtes af. Flere af de 26 deltagere var allerede kommet godt i gang med udskæringer, men alle måtte indstille arbejdet.

Rystelser igennem deltagerne

Med flere timers forsinkelse startede man flisemurerkonkurrencen op forfra med nye tegninger, og status er lørdag, at alle er godt med igen. Det oplyser den danske dommer for flisemurerne, Erik Fog Larsen, der kommer fra Byggeriets Uddannelser.

- Der er ingen katastofe, beroliger han. Men han medgiver, at den dramatiske start har sendt nogle rystelser igennem de unge flisemurere.

- Det vigtigste er, at det her ikke kommer til at gå ud over deltagerne, og det er alle dommerne enige om, siger Erik Fog Larsen.

Konkurrencen for flisemurerne blev forlænget til klokken 20 på førstedagen, mens tidsskemaet kører efter normalen fra lørdag. 

Ifølge Erik Fog Larsen kommer det ikke til at betyde noget for bedømmelsen af den 21-årige Samuel Birk Axelsens præstation, at det var netop danskeren, der opdagende fejlene.

Champignons imponerer

De øvrige danske deltagere er kommet mere blidt fra start.

For eksempel har kokken Magnus Rosendahl, 19 år og fra Kastrup, imponeret dommerne med sin kannelering af champignons – det vil sige at han har lavet udskæringer i mønster, som stadig kan ses efter tilberedning. En gammel håndværksteknik, som fik en ring af dommerne til at kredse om den unge, danske deltager.

Også hos tømrer Mikkel Victor Larsen, 20 år og fra Albertslund, ser humøret ud til at være højt. Hans træner og faglærer fra NEXT, Erwin Schneider, oplyser, at arbejdet indtil videre “ser godt ud”, og tidsplanen holder.

I alt deltager 14 danskere i verdensmesterskabet for unge håndværkere, som blev skudt i gang torsdag aften med en stor åbningsceremoni i Kazan i Rusland.

En enkelt af de danske deltagere, bageren Linda Holst Kjeldsen på 20 år, afslutter sin konkurrence lørdag. Men ellers fortsætter de øvrige til sidstedagen mandag.

Halvdelen af deltagerne repræsenterer 3F-fag, og alle dyster de om at vinde guld, sølv eller bronze til Danmark. Medaljerne uddeles tirsdag 27. august.