Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

De personlige stemmetal afgør i disse timer, hvilke navne der sættes på det nye Folketing. En stor flok 3F’ere ser ud til at være på vej.

Finoptællingen er i gang på valgstederne og det afgør, hvilke personer der kommer i Folketinget
Martin Sylvest / Scanpix

De personlige stemmetal pibler ind her dagen efter Folketingsvalget. I takt med dette sættes der navne på de kandidater, der er sikre på en plads i det nye Folketing.

Af de 20 3F’ere, man kunne vælge at sætte sit kryds på, ser det torsdag formiddag ud til, at en god håndfuld får en taburet på Christiansborg.

Socialdemokratiet var det parti, der var repræsenteret med flest 3F-kandidater på stemmesedlerne, nemlig ni.

Flere af dem er ifølge DR og TV-2 på vej til at få en plads – det gælder Mattias Tesfaye, Københavns Omegns Storkreds, Henrik Dam Kristensen, Østjyllands Storkreds, Leif Lahn Jensen, Østjyllands Storkreds, Jan Johansen, Fyns Storkreds, Jens Joel, Østjyllands Storkreds, Pernille Rosenkrantz-Theil, Københavns Storkreds. Alle sidder i forvejen i Folketinget.

Enhedslisten havde otte 3F-kandidater opstillet, og hér ser det ifølge DR og TV-2 ud som om, at følgende fire er sikre på valg: Henning Hyllested, Sydjyllands Storkreds, Christian Juhl, Sjællands Storkreds, Jette Gottlieb, Københavns Storkreds og Søren Egge Rasmussen, Østjyllands Storkreds.

To 3F’ere stillede op for SF, nemlig Karsten Hønge, Fyns Storkreds og Karl H. Bornhøft, Nordjyllands Storkreds.

SF fik fordoblet sit mandattal fra 7 til 14. Over middag torsdag stod det klart, at et af mandaterne går til Karsten Hønge.

Der var ellers risiko for, at vælgerne ville straffe Karsten Hønge for den brøler, han erkendte at begå, da han sagde nej tak til pladsen i Europa-Parlamentet, hvor han ellers stillede op og fik et fantastisk personligt valgt.

Én 3F’er stillede op for Dansk Folkeparti, men det store valgnederlag til partiet - 21 mandater blev tabt - giver næppe en plads i Folketinget til Michael Nedersøe, der stillede op i Østjyllands Storkreds.

Fagbladet 3F opdaterer løbende artiklen. Senest opdateres 14:50.