Gå til hovedindhold

Lagerarbejder Diana Larsen er taknemlig for at arbejde for en virksomhed, som fra starten har udstukket klare retningslinjer for, hvordan virksomheden og medarbejderne skal forholde sig til corona-virus.

Den 45-årige lagerarbejder glæder sig over, at der hele tiden har været klare corona-retningslinjer på hendes arbejdsplads.
Privat

Mens mange danskere er blevet sendt hjem for at arbejde, pakker lagerarbejder Diana Larsen videre hos grossisten Hørkrams afdeling i Hørning lidt uden for Aarhus.  

Det har hun gjort de seneste 12 år, hvor hun har ansvaret for at pakke ordrer i grøntafdelingen. Hun kalder det ’at handle ind for virksomhederne’.

Diana Larsen er en af de heldige, som stadig har lov til at gå på arbejde hver dag. Men meget har ændret sig på arbejdspladsen, siden statsministeren lukkede ned for Danmark 12. marts.  

Hørkram har nemlig fulgt myndighedernes anbefalinger nøje og med det samme udstukket retningslinjer for, hvordan medarbejderne skal håndtere den smitsomme sygdom, når de er på arbejde.

- Det er fantastisk at være på en arbejdsplads, hvor de tager det (corona, red.) alvorligt. De første dage på arbejde var selvfølgelig kaotiske, men da det hele faldt på plads, kunne jeg personligt mærke, at det var en stor lettelse. Jeg sov meget bedre om natten og kunne bedre koncentrere mig på arbejde, siger 45-årige Diana Larsen.

Store ændringer på arbejdspladsen

Normalt møder 360 medarbejdere ind på afdelingen i Hørning hver dag. Corona-krisen har dog sat sit præg på den store virksomhed, som for tiden kun har 190 ansatte gående som et resultat af regeringens trepartsaftale.

Selvom Diana Larsen stadig handler ind for virksomhederne, er antallet af ordrer faldet markant.

En stor del af Hørkrams kundekatalog består nemlig af skoler, SFO’er, børnehaver og andre kommunale institutioner, hvilket har resulteret i, at lagerarbejderne pakker 60 procent mindre end før corona-krisen.

Men det er ikke den eneste corona-ændring, der præger Diana Larsens arbejde.

- Når vi for eksempel skal spise, må vi maksimalt sidde tre ved et bord, og vi holder pause forskudt, så vi maksimalt er 10 i kantinen ad gangen. Vi får portionsanrettet mad, og der er sprit og desinficerende sæbe alle steder, siger Diana Larsen.

Det giver ro

Diana Larsen fortæller desuden, at virksomheden er delt op i afdelinger. Det vil sige, at varemodtagere sidder i ét rum, Diana og de andre ’plukkere’ i et andet og kontorpersonalet i et helt tredje.

Og at det har været sådan helt fra starten.

- Det har givet meget mere ro at have vidst, at det er sådan, det kommer til at køre. Det har også betydet, at vi hele tiden har passet på. Og det har især betydet, at jeg ikke har været bange for at tage smitten med hjem til min familie, siger Diana Larsen.

I sidste uge kom flere organisationer, herunder 3F, med en række samlede anbefalinger til, hvordan arbejdsgivere og lagerarbejdere bør håndtere corona-virus. Det skete i forlængelse af, at flere medarbejdere ikke føler, at de havde fået nok informationer på deres respektive arbejdspladser.

Diana Larsen er glad for, at hun og hendes kollegaer endnu ikke har stået i en situation, hvor de var i tvivl om, hvad de skulle stille op.  

- Det har bare været sindssygt dejligt at vide, at der bliver passet på os. Nogle gange er det dejligt, at der bliver taget en beslutning for os. Alt det, de har gjort her, giver rigtig god mening, siger hun.